Kırşehir’e bağlı Kaman ilçesinde her yıl düzenlenen geleneksel 'Ceviz Festivali'nde eğlenceler son zamanlarda ülke genelinde yaşanan terör olayları nedeniyle iptal edildi.

Kaman İlçe Belediye Başkanı Erhan Talu yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: "Her yıl artan bir içerik zenginliği ile organize ettiğimiz festivalimizi maalesef bu yıl haziran seçimlerinden sonra artan terör eylemleri ve ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı durum nedeniyle iptal etmek durumunda kaldık.

Şehit acıları ile yanan yüreğimiz, eğlence yapacak durumda değildir. Silahlanmalarına müsaade edilen bölücü örgüt ve yandaşları, kaos oluşturarak yüce Türk milletinin sabrını sınamaya devam etmektedirler. Bu ortamda festivalimizin coşku ile icra edilmesi mümkün bulunmadığından, meclis üyelerimiz ve kaymakamımızla görüşerek, festivalimizin eğlence ve protokol bölümünü iptal edilmesine karar verdik."

Kaman'da bu yıl 24'üncüsü düzenlenecek olan Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali, 03 Ekim 2015 tarihinde 25 Aralık caddesine kurulacak ceviz pazarı ve yöresel ürünler sergisi stantlarıyla sürdürülecek.