Dünyanın en iyi kemancısı olarak tanımlanan Itzhak Perlman, 29. Uluslararası İzmir Festivali’nin konuğu olarak Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde konser verdi.

Verdiği konserler, yaptığı kayıtlar ve televizyon programlarıyla 4 Emmy, 16 Grammy ödülüne sahip olan Perlman, İzmir’de piyanist Rohan De Silva eşliğindeki konserine Leclair’in Re majör keman ve piyano sonatı ile başladı. Ardından Brahms’ın keman ve piyano için do minör Schertzo’su geldi. Konserin ilk bölümü Beethoven’in keman ve piyano için Fa Majör sonatı ile bitti. İkinci bölümde Ravel’in Keman ve piyano için sol majör sonatını seslendiren Perlman ve Silva dinmeyen alkışlar üzerine tekrar sahneye geldi. Dinleyicilerinin coşkusuna aynı şekilde karşılık veren Perlman, Corelli, Chopin, Albeniz, Brahms ve John Williams’dan (Schindler'in Listesi) seçilmiş yedi eser daha seslendirdi.

4 yaşında çocuk felci geçiren ve parlak kariyeri boyunca engellilerin en güçlü seslerinden biri olan Itzhak Perlman sahneye Amigo Skooter ile çıktı. Oturarak keman çalan ve hayranlarını oturarak selamlayan Perlman’ın dinleyicilerine de yansıyan müzik sevgisi ve keman çalma tutkusu konseri unutulmaz kıldı. Konser sonrasında Perlman, dinleyicileri için albümlerini imzaladı ve fotoğraf çektirdi.