Güney Kore'de bir sivil toplum örgütü, şarkıcı Kim Jang-hoon’u, internetten yasalara aykırı bir şekilde film indirdiği gerekçesi ile savcılığa şikayet etti.

Güney Kore’deki bir muhafazakar sivil toplum örgütü, telif hakları konusunda sıra dışı bir duyarlılık gösterdi. Koreli ünlü şarkıcı Kim Jang-hoon’un attığı "Bir ay aradan sonra dinleneyim dedim. Taken 3’ü indirdim. Ama bir de göreyim, altyazı Arapça. En ciddi sahnelere bile odaklanamadım." tweet'i üzerine harekete geçen Özgür Gençlik Birliği adlı sivil toplum kuruluşu, Kim’i savcılığa ihbar etti. “Bir şarkıcı ve aktör olan Kim’in telif hakları konusundan herkesten daha duyarlı bir davranış sergilemesi gerekirdi.” diye konuşan STK yetkilisi, “Eğer attığı tweet doğru ise büyük ihtimalle yasalar aykırı bir şekilde film indirdi.” ifadelerini kullandı.

Güney Kore’de bandrollü filmleri bedava indirmek, indirdikten sonra bilgisayarda bulundurmak ve paylaşmak yasak. Olayın medyada yer alması ile ünlü şarkıcı Facebook hesabı üzerinden “Cahilliğimin bir hatasıydı.” diyerek özür diledi.