Ünal, AK Parti Kahramanmaraş İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekti.
Anadolu topraklarında her zaman kardeşlik, birlik, beraberlik, sevgi, misafirperverlik, şefkat ve merhamet olduğunu belirten Ünal, şunları kaydetti:

"Bu topraklar, her zaman insanlığın güven adası oldu, bir insanlık adası oldu. Bu topraklar, mağdura, mazluma, kimsesize, garibe her zaman kucak açtı. Bu topraklar, merhametin kalbi oldu ama birileri bu topraklara göz diktiğinde bu topraklarda yaşayan o merhametli adamlar, bir anda bu ülkenin bir taşına, toprağına zarar getirmek isteyenlerin, bu ülkenin bağımsızlığına helal getirmek isteyenlerin karşısında dağ oldu, duvar oldu."

"Şimdi birileri hayaller kuruyorlar" diyen Ünal, bu ülkenin toprağına taşına, birliğine dair "özyönetim" hayalleri kuranların Maraş'ın neden Kahraman, Antep'in neden Gazi, Urfa'nın neden Şanlı olduğunu bilmediğini söyledi.

Ünal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar zannediyorlar ki 'iki tane hendek kazarsak', masum '3 çocuğu, 15-16 yaşındaki birkaç genci kandırıp, o gençlere taş attırır, ellerine silah verirsek bu ülkeyi böleriz.' 40 yıldan beri dağda beyinleri betonlaşmış, şiddetten, silahtan ve ölümden başka bir şey bilmeyen terör baronları, zannediyorlar ki 'bu ülkeyi böleriz'. Bir insanın kalbi bölünür mü? Anadolu bizim kalbimizdir, kalbimiz. Biz kalbimizi hiç böldürür müyüz? 78 milyon bir ve beraberiz. Biz bugün o bölgede neyin kavgasını veriyoruz? Orada yaşayan insanımızın güvende ve huzurda olmasının kavgasını veriyoruz, emniyetinin kavgasını veriyoruz. Biz bu ülkeyi ayağa kaldırırken 789 bin kilometrekareyi ayağa kaldırmanın mücadelesini veriyoruz. Biz bu ülkeyi ayağa kaldırırken, bu coğrafyanın çocuklarını, bu ortak kaderin evlatlarını hangi ırktan, hangi etnik kimlikten, inançtan, kültürden olursa olsun, kardeş bilerek, yaratılmışı yaratandan ötürü severek 'coğrafya kaderdir' diyerek ayağa kaldırıyoruz. Birilerinin aramıza fitne koymasına izin vermeyiz."


Ünal, 13 yıldır Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bu topraklarda yaşayan insanlara çözümün sandıkta olduğunu hatırlattıklarını vurgulayarak "Çözümün milletin iradesinde olduğunu söyleyen, kendisine yapılan her türlü baskıya, zulme rağmen asla devletine isyan etmeyen 'Allah, devletimize ve milletimize zeval vermesin' diye dua eden bir milletiz. Bize baskı yapmadılar mı? Bize zulüm yapmadılar mı? Devleti ele geçiren bazı odaklar, bu ülkede Müslüman'a baskı yapmadılar mı? Dindara baskı yapmadılar mı? Bu ülkede Alevi'ye baskı yapmadılar mı? Bu ülkede devlet, bir dönem herkese baskı yaptı ama biz bu baskı karşısında dedik ki 'sabreden kimse zafere ulaşan o dur.' Sabrettik. Dedik ki 'bu işin hesabı sandıkta görülür.' 'Bu ülkede toplumsal talepleri karşılamak için, sorunları çözmek için demokratik bir sistem inşa etmeliyiz' dedik. Milletin iradesinin egemen olduğu bir sistem inşa etmeliyiz. Bu ülkede birileri çıkmış silahla özyönetimcilik oynamaya başlıyor. Buna müsaade etmeyiz. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir demokrasisinde hak arayışı adına hendek kazılıp mayın döşenmez. Yaparsan devlet gereğini yapar" diye konuştu.

KÜLTÜR BAKANI MAHİR ÜNAL KAHRAMANMARAŞ'TA FOTO GALERİ

Sorunları demokratik ortamda çözme hakkı olduğunu kaydeden Ünal, şöyle devam etti:

"Sana Meclis'in yolu açık mı? Açık. Her türlü hak arayışı imkanın var mı? Var. O zaman siyaset kurumu aracılığıyla sorununu çözeceksin. Siz zannediyor musunuz ki bunlar bir hak arayışı yüzünden bunu yapıyorlar. Hayır, bunların Kürtlerle bunların herhangi bir halkla alakası yok. Bunların derdi tıpkı Fetullah terör örgütü gibi... Bunların hepsi, Türkiye'yi ayağa kaldırma çabamızı engellemek için kullanılan piyonlar. Bunların derdi gelişen, büyüyen, kendi bağımsızlığını inşa eden, kendi bağımsız politikasını inşa eden, kendi ekonomisini inşa eden, kendi bağımsız savunma sanayisini inşa eden, kendi sözünü kendi söyleyen, bağımsızlığını ve istiklalini namusu bilen bu millete diz çöktürmek. Bu millet sadece ve sadece Allah'ın önünde rükuya eğilir, başka hiçbir yerde rükuya eğilmez."

- "Mozaik yolu yapacağız"

Kahramanmaraş'taki Germenicia Antik Kenti'ne dikkati çeken Ünal, "Germenicia Antik Kenti ile ilgili hayalimiz gerçekleşiyor. İlk iş Germenicia Antik Kentimizde yapılacak kamulaştırmayla ilgili 7,5 milyon lira aktarıldı. Önümüzdeki süreçte inşallah Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Gaziantep, beraber bir mozaik yolu yapacağız. Sadece Türkiye'den değil, yurt dışından da birçok sanatseverin ve turistin ilgi alanına girecek" dedi.

Bakan Ünal, MHP'den AK Parti'ye katılan bir gruba rozet taktı.

Toplantıya AK Parti MKYK üyesi Metin Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir katıldı.