Harp Akademileri Komutanlığına bağlı Deniz Harp Akademisi’nde Kurmay eğitimi alan subaylar, Sivas’ın tarihi ve turistik mekânlarını gezdi. Yaklaşık 150 kişilik gezi grubu 3 medeniyetin buluştuğu tarihi meydanı çok beğendi.

Harp Akademileri Komutanlığı’nın dönem sonunda düzenlediği Kültür gezi programları çerçevesinde Deniz Harp Akademisi’nde Kurmay eğitimi alan subaylar, Sivas’ı tanıma imkânı buldu. Akademi öğrencileri, Trabzon, Sinop, Samsun ve Erzurum’un ardından Sivas’a geldi. 3 otobüs halinde şehre gelen subaylar, Tarihi Kent Meydanında bulunan Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Kongre binası, Jandarma binası, Kale Camii ile Selçuklu eserleri olan Buruciye, Şifahiye ve Çifte Minareli Medrese ile Ulu Cami ve Gök Medrese’yi gezdi.

Rehber eşliğinde yapılan gezide eserlerin tarihi ile sanatsal yönleri subaylara ayrıntılarıyla anlatıldı. Gezi sırasında subaylar bol bol fotoğraf çektirdi. Gezi grubunda Akademide eğitim gören yabancı subaylarda yer aldı. Askerler, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserlerin buluştuğu tarihi meydanı çok beğenirken, Sivas’ı hatırlatacak hediyelik eşya almayı da ihmal etmedi.