Moğolistan’da dünyanın en eski bayramlarından biri olan Naadam (Naadım) bayramı coşkuyla kutlanıyor. Moğolların iki önemli milli bayramlarından biri olan Naadam bayramı, dünyanın ikinci en eski bayramları olarak biliniyor.

Naadam’ın kelime anlamı üç erkeksi oyun manasına geliyor. Bunlar; güreş, okçuluk ve binicilik. Her yıl ülkenin her tarafında temmuz ayının 10-13 günleri arasında Naadam etkinlikleri düzenleniyor. Naadam, Cengiz Han döneminden bu yana kutlanıyor. Bu yıl Moğol İmparatorluğu’nun 809. yılı, Büyük Hun Devleti'nin 2224. yıl dönümü ve Moğol halk devriminin 94. yılına denk gelmesi hasebiyle önem taşıyor.

Başkent Ulanbator’un şehir stadyumunda düzenlenen törenlere binlerce kişi katıldı. Bayram; Moğolistan Cumhurbaşkanı Tsakhiagiin Elbegdorj’un şehir stadyuma gelmesiyle başladı. Cumhurbaşkanı Elbegdorj, ilk olarak Moğol halkını selamlayarak Naadam bayramını kutladı. Stadyumda özel gösteriler yapan Moğollar izleyicileri büyüledi. Naadam bayramını takip etmek için Ulanbator'a gelen çok sayıda yabancı gazeteci de tören alanında yerini aldı.

Moğol askerleri, 9 tuğ (at kuyruğundan yapılan ve bağımsızlığı sembol eden bayraklar) etrafında dönerken, öğrenciler de çeşitli gösteri yaptı. Ayrıca bayram etkinliği kapsamında düzenlenen milli spor müsabakalarında milli sporcular hünerlerini sergileyerek, izleyicilerden bol bol alkış aldı. Naadam bayramı ülke genelinde üç gün sürecek.