Adana’nın Saimbeyli ilçesinde düzenlenen 25. Kültür Sanat ve Kiraz Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde kiraz prensi ile prensesi seçildi, yılın en iyi kiraz üreticileri de belirlendi.

Saimbeyli Belediyesi tarafından organize edilen 25. Saimbeyli Kültür Sanat ve Kiraz Festivali, ilçenin gözde mesire alanı Obruk Şelalesi'nde yemek programıyla başladı. Festivale 7 Haziran’da gerçekleşen genel seçimde Adana milletvekili seçilen Elif Türkmen Doğan, Zülfikar İnönü Tümer, Saimbeyli Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kozan, Sarıçam, Feke, Tufanbeyli, Karaisalı, Seyhan ve İmamoğlu belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire ve kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saimbeyli Pazaryeri Meydanı'nda gerçekleşen festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, programa destek veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye, programa katılan ilçe belediye başkanları ve misafirlere teşekkür etti. Geçen yıl kiraz rekoltesinin düşük olduğunu belirten Gökçe bu yıl bereketli bir yıl geçirdiklerini, üreticilerin durumdan memnun olduğunu ifade etti. Gökçe, Saimbeyli kirazının lezzetinin başka bir yerde olmadığını, bu lezzeti herkesin tatması gerektiğini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Saimbeyli kirazının hak ettiği yere gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi. Saimbeyli Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu ise kiraz üreticilerinin sıkıntılarını gidermek için gölet projesinin devam ettiğini söyledi.

Program, Büyükşehir Belediyesi bando takımı konseri, halk oyunları gösterisi, kiraz prensi ve prensesi yarışması ile devam etti. Kiraz prensesi Asya Eyi, kiraz prensi de Halil Koştur isimli çocuklar seçildi. En iyi kirazı üreten üreticiler olarak Mahmut Dal birinci, Yahya Doğan ikinci, Gürsoy Erdal ise üçüncü oldu. Festival, Ali Kınık ve Sevcan Orhan konseri ile son buldu.