Gençlik ve Spor Bakanlığının yürüttüğü "Şehirler ve Kültürler Projesi" kapsamında Adıyaman'a gelen öğrenciler kentin tarihi ve turistik bölgelerini gezdi. 

Adıyaman; genç bireyler arasında hoşgörü ve diyaloğun arttırılması ve kültürel alışverişte bulunmalarının amaçlandığı proje kapsamında Aksaray, Kırşehir, Konya, Bursa,  İstanbul, Giresun ve  Hatay'dan gelen bin 200 öğrenciye ev sahipliği yaptı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerince karşılanan öğrenciler Nemrut Dağı olmak üzere Perre Antik Kenti ve Cendere Köprüsü'nü görme imkanı buldu. 

Öğrencilerden Burcu Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez geldiği Adıyaman'ı çok güzel bulduğunu söyledi. Bölge insanın misafirperverliğine hayran kaldığını dile getiren Demir, "Ankara'ya bu şehirle ilgili çok güzel anılarla döneceğim ve tüm bunları arkadaşlarımla paylaşacağım" dedi.

Deniz Yılmaz da kent insanının cana yakın bulduğunu belirtti. 

Adıyaman'ın tarihi bir şehir olduğunun altını çizen Yılmaz, "Buradaki tarihi eserlere hayran kaldım. Adıyaman halkı sıcak kanlı ve kendilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.