Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2014 yılı müze ziyareti sayılarını açıkladı. Geçen yıl Side Müzesi'nin 43 bin 37 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini bildirdi. Side Müzesi Müdürlüğü'ne bağlı dünyaca ünlü 20 bin oturma kapasiteli Roma döneminde kalma 2 bin yıllık Side Antik Tiyatrosu'nu ise 165 bin 964 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği belirtildi. Toplam ziyaretçi sayısının ise 209 bin 1 olduğu kaydedildi.

2013 yılında ise müzeyi 42 bin 921, antik tiyatroyu 145 bin 683 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini, toplam rakamın 188 bin 604 olduğu kaydedildi.

Öte yandan Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı(ÇEKÜL) Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen, Side antik kentte ilk kazı çalışmasının 1947 yılında başladığını, tarihi ören yerinin gün yüzüne çıkmasında başta merhum Ordinaryüs Prof.Dr. Arif Müfid Mansel, Prof.Dr. Jale İnan'ın büyük katkılarının olduğunu söyledi.

Side'nin dünyanın nadir antik kentlerinden biri olduğunu, tarihle iç içe olan bu dolunun mutlaka korunması gerektiğinin altını çizen Sözen, Side'deki değişimi 50 yıldır yakından takip ettiğini, dünya turizminde söz sahibi olan yerin en önemli gücünün tarihi ve arkeolojik zenginliği olduğunu kaydetti. Sözen, bu zenginliği gelecek nesillere taşınması için Side'de yaşayan herkesin bu marka değerini gözü gibi koruması gerektiğini ifade etti.