Kütahya’nın Simav ilçesinde bulunan Özel Bahar Koleji'nin Görsel Sanatlar dersi öğretmeni Murat Erden, yeni eğitim öğretim dönemine farklı etkinliklerle hazırlanıyor. Üç boyutlu (3D) resim çalışması yapan Erden, “Öğrencilerin kişisel gelişimine büyük katkıda bulunacak olan bu 3D tasarım eğitimiyle çocuklarımız, farklı bakış açılarının farklı algı oluşturduğu bilincini de kazanacaklar.” dedi.

Bu tür çalışmalarla öğrencilerinin perspektif kavramını anlayacağını belirten Murat Erden, “Öğrencilerimiz, iki boyutlu bir şeklin nasıl üç boyutlu olduğunu öğrenecekler. İki boyutlu şekillerden, üç boyutlu farklı şekiller oluşturulabilecekler. Nesnelerin alanı ile hacmi arasındaki ilişkiyi ve farkı öğrenmiş olacaklar. Nesnelerin en, boy ve derinlik özelliğini anlayacaklar. Hayal ettiklerini nesne haline getirip özgüvenlerini arttırabilecekler.” dedi.

Özel Bahar Koleji Müdür Yardımcısı Yunus Emre Ece ise, “Dünyada son birkaç yıldır uygulanan 3D eğitimin, yapılan istatistiklere göre öğrencilerin sınav sonuçlarının çok hızlı bir şekilde yükselmesine doğrudan etki ettiği görülüyor. Görsel anlatıma ve animasyonlara, etkinliklere dayalı eğitimde konuların kısa sürede daha iyi anlaşılması, öğrencinin derse olan ilgisinin arttığını kanıtlıyor.” dedi.