Sinop Çalışanlar Derneği (ÇALIŞ-DER) tarafından organize edilen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.

4 kategoride gerçekleşen yarışmanın birinciliklerini ilkokul kategorisinde Ceyda Şahin, ortaokul kategorisinde Ceren Avcı, lise kategorisinde Yusuf Soyer ve yetişkin kategorisinde Hatice Öztürk elde etti. Yarışmanın Sinop İl Koordinatörlüğünü yapan Hasan Acar, programın açılış konuşmasında insanlığın iftihar tablosu, Rahmet Peygamberi, Efendimiz (S.A.V.)'i anmak ve onu soluklamak için bir araya geldiklerini dile getirdi. Acar, "Hedefi bütün insanlık olan Resulullah (S.A.V.) 23 yıl tebliğ sürecini herkesin gözü önünde gerçekleştirmiş, meseleyi sözde bırakmayarak ya bizzat yaşamış ya da en yakınları üzerinde tatbik etmek suretiyle uygulanabilir olduğunu göstermiştir. Genel hatlarıyla O'nun ve O'nun atmosferinde yetişen sahabe efendilerimizin hayatlarına baktığımızda eşi benzeri olmayan bir adanmışlık, örneği tarihin görmediği bir hasbilik ve fedakarlık, hiç kimsede olmadığı kadar tevazu, insan olmak ortak paydasında herkes için ortaya konulan sevgi ve muhabbet görmekteyiz. Efendimiz (S.A.V.) muhataplarının her biriyle ayrı ayrı ilgilenmiş, onları yakından tanımış ve ona göre adım atmıştır. Anlattıklarını önce kendisi yaşamış, etrafındakilerden de aynısını talep etmiştir. Böylelikle gönlüne girilemeyecek insan olmadığını göstermiştir.” diye konuştu.

Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Sait Aktürk ise hiç kimsenin Efendimiz kadar Rabbimiz tarafından sevilmediğine dikkat çekti. Aktürk, “Ahir zamanda O'nun davası için koşturmak bütün şereflerin üzerindedir. 'Ahir zamanda, ümmetimin ifsada uğradığı dönemde, kim çizgisini bozmayıp ıslaha çalışırsa, işte onlar benim kardeşlerimdir' demiştir. Yine ümmetimin fitne fesada uğradığı dönemde kim sünnetime sarılırsa 100 şehit sevabı ile müjdelemiştir.” dedi.

Program, dereceye girenlere ödüllerinin takdim edilmesi ile sona erdi.