Çanakkale'de her yıl düzenlenen Uluslararası Troia Festivali'nin ana teması, bu yıl Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla "Birlikte Yaşıyoruz" olacak.

Troia antik kentinin adını taşıyan ve önemi gittikçe artan festivalin 52.'si, 9-13 Ağustos 2015 arasında düzenlenecek. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, düzenlediği basın toplantısında festival hakkında bilgi verdi. Çanakkale'nin barış şehri özelliğine vurgu yapan Gökhan, 100 yıl önce bu topraklarda farklı din, dil ve ırktan insanların savaştığını, daha sonra ise barışa doğru yol alındığını söyledi. Savaşlardan ders alınmadığını da belirten Başkan Gökhan, Ortadoğu coğrafyasında yaşananlara değinerek, "Suruç'ta toplanan gençler, terörizm kurbanı oldu. Bunların hiçbir izahı olamaz. Vahşet ve insanlık dışı olaylar." dedi.

CAN DÜNDAR'A ÖDÜL

Bütçesi 1 milyon 300 bin TL olan festivalde Nilüfer, Suzan Kardeş, Grup Gündoğarken, Kurtalan Ekspres gibi sanatçı ve grupların da bulunduğu konserler düzenlenecek. Spor ve eğlencenin de yer aldığı festivalde bu yıl Homeros özel ödülü, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verilecek. Dündar, festivalde ayrıca bir söyleşi yapacak ve kitaplarını imzalayacak.