'Mahalle Maçı' ve 'Turnuva' gibi belgesel filmleri ile bilinen yönetmen Varol Uzlu, bu kez de 'Adil Baba' isimli belgesel film çekti. Uzlu, son filminde, 50 yılını çaycılık yaparak geçiren Adil Ataoğulu’nun hayatı ve adeta dünyasını sığdırdığı çay ocağının hikâyesini anlatıyor.

Trabzonlu yönetmen Varol Uzlu, yarın gösterimi yapılacak filmle ilgili olarak Adil Ataoğlu ile onun en sadık ve en eski müşterisi Mevlüt Cihan ile basının karşısına geçti. Uzlu, Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, Adil Ataoğlu ile tanışır tanışmaz, onun hayatını beyaz perdeye taşımaya karar verdiğini söyledi. Projenin ön hazırlıkları ile çekimin 120 günde tamamlandığını anlatan Uzlu, 24 dakikalık kısa filmde, Atil Ataoğlu’nun 2 metrekarelik çay ocağında geçen bir gününü, hayata bakışını, çevre ile olan ilişkilerini anlatırken iç dünyasına ışıt tutmaya çalıştığını kaydetti.

Karadeniz insanıyla ilgili birçok filmin yapıldığına işaret eden Uzlu, bu filmlerin birçoğunun ticari kaygılarla yapıldığını ifade etti. Fıkralı ve bol küfürlü filmlerin Karadeniz insanının gerçeği olmadığını söyleyen Uzlu, “Biz daha çok kendi insanımız ve değerlerimizi anlatan prodüksiyonlar yapıyoruz. Bu tür yapımlar maalesef çok da fazla ilgi görmüyor ama birilerinin de bunları yapması gerekiyor. Çünkü burada her şey Temel fıkraları ve bir hocanın sırlarından ibaret değil.” dedi.

Adil Ataoğlu’nun hayatını beyaz perdeye aktaran 'Adil Baba' isimli belgeselin galası da yarın saat 20.00’de, Ataoğlu’nun çay ocağının bulunduğu Uzun Sokak’ta açık havada yapılacak.