Çankırı Karatekin Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Yaşam Boyu Öğrenme Topluluğu ve Çankırı Belediyesi'nin katkılarıyla Esentepe Mahallesi'nde bulunan 30 Ağustos Ortaokulu'na kazandırılan Z Kütüphanesi'nin açılışı gerçekleştirildi.
Açılışa Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Çankırı Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Beşirli, akademisyenler ve Bilgi ve Belge Yönetimi Yaşam Boyu Öğrenme Topluluğu katıldı.
Açılış öncesi konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Okumanın önemini, kitabın önemini hepimiz biliyoruz. Kitap ve kütüphane olmazsa olmazımız. Okumaya, kitaba ve kütüphanelere çok önem veriyoruz. Çankırı’da hedefimiz bütün okullarda mutlaka bir tane kütüphane olması. 18 okulumuzda Z Kütüphane yaptık. Sırf Z Kütüphane yapabilmek için atölye kurduk.” dedi.
Vali Özcan ise konuşmasında şunları ifade etti: "51. Kütüphane Haftasını kutlamaya başladık. Dün Çankırı merkezde güzel bir etkinlik yaptık. Kitap kurtlarımıza hediyelerini verdik. Bugün de Korgun İlçemizde fitness salonu açtık. Şimdi de burada bu kütüphaneyi açmaktan çok mutluyum. Belediye Başkanımız Z Kütüphane konusunda Türkiye’de birinci. Kendi ölçeğinde inanılmaz gayret gösteriyor. Kendisini Çankırılılar adına tebrik ediyorum. Bu çok önemli bir hizmet.”
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Yaşam Boyu Öğrenme Topluluğu Başkanı Merve Gülçalgın kütüphanede incelemede bulunan Vali Özcan’a 820 farklı eser ile kitap kayıtlarının tutulacağı bilgisayarlar hakkında bilgi verdi.