Kütahya’da, 2014-2015 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesi ikinci mezunlarını verdi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen mezuniyet törenine Vali Şerif Yılmaz, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Alim Taş, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Tıp Fakültesi Öğretim Görevlileri, Tıp Fakültesi’nden mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Tıp Fakültesi birincisi Saadet Demir, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile Vali Şerif Yılmaz’ın açılış konuşmalarıyla devam edildi.
Açılış konuşmaların ardından Tıp Fakültesi birincisi Saadet Demir, Mezuniyet Kütüğü’ne adının yazılı olduğu plaketi çaktı.
Daha sonra Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Remzi Gören ve diğer protokol üyeleri tarafından Hipokrat Yemini eden 27 öğrenciye diplomaları verildi. Toplu halde kep atan mezunlar, hem üniversiteden mezun olmanın, hem de yeni bir hayata başlamanın heyecanını birlikte yaşadı.(EFE)