Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, Aydın, Erzurum ve Karaman merkezli beş ilde düzenlenen operasyonlarda önemli sonuçlar alındığını belirtti. Operasyonlarda, Aydın'da Hakan Gürel'in, Erzurum'da Erkan Yaprak ve Muhammet Tokyay'ın, Karaman'da ise İbrahim Öztürk'ün elebaşılığını yaptığı üç organize suç örgütü çökertildi. Toplamda 45 şüpheli gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya'nın Açıklamaları

Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine karşı operasyonların kararlılıkla devam edeceğini belirterek, "Dünyanın öbür ucuna da kaçsalar, suçta kibirlenen organize suç örgütü üyelerini bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Milletimizin duası ve desteğiyle organize suç örgütlerine ve çetelere karşı operasyonlarımız sürecek." ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta Hafif Ticari Araç Markete Daldı, Baba ve Oğlu Hafif Yaralandı! Kahramanmaraş'ta Hafif Ticari Araç Markete Daldı, Baba ve Oğlu Hafif Yaralandı!

Aydın'daki Operasyon

Söke Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda, Söke, Kuşadası, Didim ve Efeler ilçelerinde nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işlediği tespit edilen 21 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin, çevrim içi satış platformlarında kurye olarak faaliyet gösterdikleri ve akaryakıt istasyonlarından sahte faturalar ve fişler karşılığında devleti yüksek meblağlarda zarara uğrattıkları ortaya çıkarıldı.

Erzurum'daki Operasyon

Karayazı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Erzurum İl Jandarma Komutanlığı tarafından Erzurum ve Muş'ta düzenlenen operasyonlarda, uyuşturucu madde imal ve ticareti suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edilen 17 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin, temin ettikleri uyuşturucu maddeleri piyasaya sürerek satışını yaptıkları belirlendi.

Karaman'daki Operasyon

Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Karaman İl Jandarma Komutanlığı tarafından Karaman ve Konya'da düzenlenen operasyonlarda, tefecilik suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edilen 7 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin, ekonomik durumu kötü olan vatandaşlara yüksek faiz karşılığında borç para verip, karşılığında senet imzalattıkları, borç ödenmesine rağmen senetleri iade etmeyip darp, cebir ve silahlı tehditle borcu tekrar tahsil etmeye çalıştıkları tespit edildi.

Operasyonlarda Ele Geçirilenler

Operasyonlar sonucunda, tabanca ve av tüfekleri, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, sahte faturalar, fişler, senetler ve tapular ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren jandarma ekiplerini tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." dedi.

Bu kapsamlı operasyonlar, Türkiye'de organize suçla mücadelede önemli bir adım olarak kaydedildi. İçişleri Bakanlığı, suçla mücadelede kararlılığını sürdüreceğini bir kez daha vurguladı.