Londra'da faaliyet gösteren Day-Mer, geçen yıl Türkiye'nin birçok ilini etkileyen depremin yıl dönümünde, Kahramanmaraş'ta meydana gelen felaketi anmak amacıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve geniş çapta hasara neden olan depremin ardından Day-Mer'in yürüttüğü yardım kampanyasına vurgu yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehirden İşçilere Yüzde 27 Zam! Kahramanmaraş Büyükşehirden İşçilere Yüzde 27 Zam!

Açıklamada, resmi rakamlara göre 50 binden fazla insanın etkilendiği, yıkılan evler, oteller ve binalar altında kalarak hayatını kaybedenlerin olduğu ifade edildi. Day-Mer'in, depremin hemen ardından başlattığı kampanya ile toplamda 108 bin 956.15 sterlin maddi yardım toplandığı belirtildi. Yardımların bölgedeki acil ihtiyaçları karşılamak amacıyla kullanıldığı ve Day-Mer temsilcilerinin bölgeye giderek yardım çalışmalarını yakından takip ettiği ifade edildi.

Day-Mer, depremzedelere yönelik yardımları sürdürmeye devam ederken, örgütlü olmanın önemine vurgu yaparak, toplanan yardımların ulaşımını engellemek için alınan bürokratik önlemlere dikkat çekti. Ayrıca, binlerce kilometre uzakta olmalarına rağmen Day-Mer üyelerinin deprem bölgesindeki yardımların dağıtımına katılmasının örgütlenmenin gücüyle mümkün olduğuna vurgu yapıldı. Açıklamada, yaşanan zorluklara rağmen örgütlenmenin ve Day-Mer gibi kurumlara sahip çıkmanın önemi üzerinde duruldu.