Çerkes Forumu Genel Başkanı Muammer Akgül, bir televizyon kanalında yayınlanan dizide Çerkeslere hakaret edildiğini iddia ederek, kınama mesajı yayımladı.

Akgül, yayımladığı mesajında, "Bir televizyon kanalında yayınlanan 'Bir Umut Yeter' dizisinde, Çerkeslere hakaret eden sözlerden dolayı Kanal D'yi ve diziyi kınıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Bu konuyu adli mercilere de taşıyacaklarını belirten Akgül, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bir televizyon kanalında yayınlanan 'Bir Umut Yeter' dizisinde Çerkeslere hakaret eden sözlerden dolayı kanal ve diziyi kınıyoruz. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 216. Maddesine göre 'Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır' hükmü gereğince yargıya başvuracağız. Bir Umut Yeter adlı dizi için bu satırları yazan senarist ve kanal yönetimini kınayarak, dizinin derhal yayından kaldırıp özür dilenmesini bekliyoruz."

İşte Bir Umut Yeter Dizisinde Geçen O Çirkin Sözler!

''Bunun sütü bozuk. Annesi şöförün yeğeniydi çok güzeldi. Tam bir çerkes kızı. Kenan Bey ile mercimeği fırına verdiler. Hamile kaldı. Kenan Bey çocuk doğunca alıp annesine yol verdi. "