İşte Çağla Şikel röportajından satırbaşları:
Çağla Şikel şimdi de tasarım işine el attı. Milla by Trendyol için koleksiyon hazırlayan Şikel,‘Hayatı, kendimi, çocuklarımı çok seviyorum; enerjimi de bunlardan alıyorum’ diyor.  

Resim ve çizim yeteneğinizi bunca zaman nasıl ve neden sakladınız?

Bakın ben bunu da yapabiliyorum demekten hoşlanan bir insan değilim. Elbette kendime göre yeteneklerim ve sektörde kendimi geliştirdiğim yönlerim var. Ancak bunu yaptım, kendimi böyle geliştirdim gibi yaklaşımlar kendi yakın çevrem dışında çok fazla paylaşmaktan hoşlandığım konular değil. Her zaman kendimi daha da geliştirmeye inanan bir insanım; yaptığım iş içime sinmeli, ruhumla, zihnimle bütünleşmeli… Çizime ve resme olan ilgim de çok eskilere dayanıyor; hatta evimdeki birkaç tablo da bana ait. Seneler önce yaptığım bu resimleri keyifle evimin duvarlarında kullanıyorum. Ancak daha önce de dediğim gibi evime gelenler olmak üzere kimseye de ben bunları yaptım deme gereği duymadım. Danışmanım Esra'nın bu yeteneğini kullanalım, ortaya çıkaralım demesiyle bu yönüm bambaşka bir projeye dönüştü.   

Çizdiklerini koleksiyonda uygulama fikri nasıl gelişti?

Tamamen doğaçlama çalışıyorum. Hipnoz etkisi yaratan desenlere, efektlere bayılıyorum. Benim için ayrı bir meditasyon etkisi yaratıyor bu tarz çalışmalar. Bu yönümle çok fazla bilinen bir insan değilim. 

Bundan sonraki planların neler?

Kendimi hep güncelleyen, yenileyen bir insanım… Dolayısı ile planlarım ve projelerim de her geçen gün gelişiyor. Çok güzel sürprizler hazırlıyoruz; bu anlamda da çok heyecanlıyım.

Bekar bir anne ve üretken bir anne olarak zorluk yaşıyor musun? Ve bu enerjin nereden geliyor?

Hayatı, kendimi, çocuklarımı, çok seviyorum; enerjimi de bunlardan alıyorum. Hayatta keyif aldıklarımı sevdiklerimle paylaşınca motive ve mutlu oluyorum. İnanın tüm bunlar, insanın sevdikleri ve hayata sevgiyle bağlı olmak, güzelliklerinin farkında olmak da zorlukla karşılaşsanız bile kolaylıkla atlatmanıza yardımcı oluyor.

Hayatımdaki en güzel şey çocuklarım

Yurt dışında hem top modellik yapan hem de markasını yaratan bir çok örnek var. Senin örnek aldığın isimler var mı?

Evet yurt dışında ve dünya çapında bir çok isimden bahsetmek mümkün; ben de açıkçası bireysel anlamda takip ediyorum. Ancak yaptığım çalışmalarda örnek almaktan ziyade kendi sınırlarımı en iyiye yükseltmek ve kendi kriterlerim doğrultusunda ilerlemeyi tercih eden bir yapım var. Kendi tarzımda, yaşanmışlıklarımla, iyisiyle, kötüsüyle daha iyisi için çalışıp insanlar için en idealini sunmak için özeniyorum. 

Bugün Anneler Günü; neler hissediyorsun?

Öncelikle annesine çok düşkün bir kız olarak, dünyanın en iyi annesi benim annem diyerek annemin ve elbette tüm annelerin, anne yüreğindeki kadınların bu özel gününü kutluyorum. Bana gelince, annelik benim için muhteşem bir duygu diyebilirim. Hayatımdaki en güzel en inanılmaz şey çocuklarım...