Burak Özçivit'in başrolünü oynadığı Kuruluş Osman dizisi ilk bölümünün ne zaman yayınlanacağı merak konusu oldu. Kuruluş Osman ilk bölüm fragmanını izleyenler büyük heyecan yaşamaya başladı. İşte gelişmeler.

Kuruluş Osman ne zaman başlıyor? ATV'nin yeni sezon için merakla beklenen dizisi Kuruluş Osman bu akşam var mı? Kuruluş Osman dizisi için nefesler tutuldu. Milyonları ekran başına toplaması beklenen ve Diriliş Ertuğrul'un izinden gidecek Kuruluş Osman ATV ekranlarında olacak. Peki Kuruluş Osman ne zaman başlayacak? Kuruluş Osman hangi gün yayınlanacak? Diziden yayınlanan ilk fragmanın ardından dizi severler sabırsızlıkla beklemeye başladı. Fragmanı şimdiden izlenme rekorları kıran dizinin başrolünde Burak Özçivit yer alacak. Özçivit tarihte Osman Gazi karakterine hayat verecek. Peki, Kuruluş Osman ne zaman?

KURULUŞ OSMAN NREDE ÇEKİLİYOR

Kuruluş Osman dizisinin seti İstanbul ilinin Beykoz ilçesine bağlı Riva'da kurulan platoda çekiliyor. Dizinin çekim yerinde devasa kaleler, hanlar, hamamlar, camiler, kiliseler, en ince ayrıntısına kadar titizlikle inşa edildi.

Şu anda Avrupa'nın en büyüğü olan platoda 60 ayrı marangoz ekibi çalışıyor. Dizide 800 metrelik yapay göl ise koca bir nehir olarak aktarılacak. Şuanda Kuruluş Osman dizi setinde 1500 kişi yeni sezon içim hummalı bir şekilde çalışıyor.

KURULUŞ OSMAN OYUNCULARI KİMLER?

BURAK ÖZÇİVİT

Diriliş Ertuğrul'un devam dizisi olarak ekranlara gelecek Kuruluş Osman'ın başrolünde Burak Özçivit yer alacak. Osman Bey karakterini oynayacak Burak Özçivit anlaştıklarını yapımcı Mehmet Bozdağ duyurdu.

Burak Özçivit, 24 Aralık 1984, İstanbul doğumlu, Türk oyuncu ve eski mankendir. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık bölümünde okudu. Aslen Gazianteplidir. Kazım İşmen Lisesi'nden mezundur (2001). 2003 yılı Best Model of Turkey yarışmasında gelecek vadeden seçilmiştir. Yarışmadan sonra Uğurkan Erez Ajans ile çalışmaya başlamıştır. Şu anda ise mankenliği bırakmıştır.

2005'te Best Model of Turkey yarışmasına yeniden katılmış ve Best Model of Turkey seçilmiştir. Buna bağlı olarak da Best Model of The World'e katılmış ve dünyanın en iyi ikinci mankeni seçilmiştir. Faruk Saraç, Abbate, Tween ve NetWork gibi markaların defileleri ve yurt dışı fuar defilelerinde görev almıştır.

İlk oyunculuk deneyimini Eksi 18 dizisinde genç komiser Murat'ı canlandırarak yaşamıştır. Kasım 2007'de sinemalarda gösterime giren Musallat isimli sinema filminde rol almıştır. Kanal D'de yayınlanan ve yönetmenliğini Kartal Tibet'in yaptığı Zoraki Koca adlı dizide oynamıştır.

2008 yaz aylarında ise Baba Ocağı adlı dizide Güven adlı karakteri canlandırmıştır. Daha sonra Gossip Girl'den esinlenilen Küçük Sırlar adlı dizide Çetin'i canlandırmıştır. 2011:2013 yılları arasında Muhteşem Yüzyıl dizisinde Malkoçoğlu karakterini canlandırmıştır. Malkoçoğlu filmi için hazırlıklara başlamıştır.

2013 yılında ise Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı romanından uyarlanan Çalıkuşu dizisinde Kamran rolünü canlandırmıştır. Çalıkuşu'nda başrolü paylaştığı Fahriye Evcen'le yeniden, bir sinema filmi Aşk Sana Benzer ile beyaz perdeye dönmüştü. 2015 yılında başlayan ve 2017'de final yapan Kara Sevda dizisinde rol almaktaydı.

RAGIP SAVAŞ

Daha önce Neredesin Firuze filmi ve Kurtlar Vadisi Pusu gibi dizilerde oynayan Ragıp Savaş Osman Bey'in amcası Dündar Bey'i oynayacak.

1966 yılında dünyaya gelen Ragıp Savaş İsmet İnönü İlkokulu, Merkez Ortaokulu, İzmit Lisesi son olarak Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olarak eğitimi hayatını tamamlamıştır. Çok genç yaşta tiyatro kurucusu olmayı başaran Ragıp Savaş bir dönem profesyonel olarak voleybol oynamıştır.

Geçmişten günümüze bir çok tiyatro oyunu, dizi ve sinema'da rol alan Ragıp Savaş 1998 ve 2002 yılları arası Bakırköy Belediye Tiyatrolarında Genel Sanat Yönetmeni Yardımcılığı ile Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. Sinema kariyerine 2004 senesinde Neredesin Firuze ile adım atan Ragıp Savaş günümüzde Atv ekranlarında yayınlanan Ölene Kadar dizisinde rol almıştı. Usta oyuncu Ragıp Savaş aslen Kocaeli İzmit'lidir ve İzmit doğumludur.

AYŞEGÜL GÜNAY

Başarılı oyuncu Ayşegül Günay, Kuruluş Osman dizisinde Osman Bey'in yengesi Zühre Hanım rolüyle izleyici karşısına çıkacak. Ayşegül Günay, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur.

Bir çok sinema ve dizide rol alan Ayşegül Günay 1969 doğumludur. Özellikle Fox Tv ekranlarında yayınlanmış olan Yer Gök Aşk dizisinde Sultan karakteri ile ekranseverlerin büyük beğenini kazanan usta oyuncu aslen Eskişehir'lidir.

HAZAL SUBAŞI

Osman Bey'e hayat verecek olan Burak Özçivit'in partneri de belli oldu. Burak Özçivit'e TRT 1 ekranlarında yayınlanan Halka dizisinde Bahar Berkes karakterine hayat veren Hazal Subaşı olacak. 1995 yılında dünyaya gelen Hazal Subaşı aslen İzmir doğumludur. Boğa burcudur. 2015 yılında katıldığı Elidor Miss Turkey yarışmasında finalist olmuş ve tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.

Yarışmada 3. olduktan sonra sinema dünyasınında ilgi odağı olmuştur. Boyu 1.67 cm, kilosu ise 52'dir. Boyunun kısa olduğunu yarışmadan pek de umutlu olmadığını ama ona rağmen yarışmada istediği başarıya ulaştığını aktarmıştır. İzmir Ekonomi Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünden mezun olmuştur.

SARUHAN HÜNEL

Uzun süredir ekranlarda olmayan Saruhan Hünel, Kuruluş Osman dizisiyle ekranlara dönecek. 1970 senesinde dünyaya gelen Saruhan Hünel sanat hayatına ilk olarak manken olarak adım atmıştır.

Şarkıcı Aslı Hünel kardeşi'dir, babası ise Türkiye dans şampiyonu olmuştur. Saruhan Hünel anne tarafından aslen Arap baba tarafından ise aslen Selanik'lidir. İstanbul doğumlu oyuncu Saruhan Hünel oyunculuk mesleğini sürdürmektedir.

KURULUŞ OSMAN NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Nefes kesecek dizinin ne zaman başlayacağı henüz ATV tarafından açıklanmadı. Dizinin Ekim ayı sonlarında yayın hayatına başlaması bekleniyor. Diziyle ilgili bir açıklama geldiği takdirde bunu haberimizden öğrenebileceksiniz.