ATV’de yayımlanan ’Müge Anlı ile Tatlı Sert’ programı, korkunç bir cinayeti daha ortaya çıkarttı. İstanbul Esenyurt’ta 16 gündür kayıp Birol D. (20) dosyasının işlendiği programa telefonla bağlanan amcasının oğlu Özcan D. (31), "Yerini bilmiyorum ama istersem Birol’u canlı ya da ölü bulur, ortaya çıkartırım" dedi. Bunun üzerine İstanbul Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler, Özcan D.’yi yakın takibe aldı. 
Ardından da Özcan D.’nin, yakın arkadaşlarıyla evini basan Birol D.’den intikam almayı planladığını belirledi. Cinayet öncesi polise ifade veren Birol D.’nin bazı arkadaşları, Birol D.’yi son olarak yeni tanıştığı arkadaşı Aydın M.’nin aracına binerken gördüklerini söyledi. Birol D.’nin üzerine benzin dökülüp canlı canlı yakılarak öldürüldüğü ortaya çıktı. Polis, katil zanlısı kuzen Özcan D.’yi ve kendisine yardım eden Aydın M., Şevket B., Vakıf A. ve İbrahim K.’yı gözaltına aldı. Özcan D.’nin yer göstermesi sonucu, Çanakkale’de ormanlık alanda bulunan kemikler için otopsi raporu bekleniyor. 

Müge Anlı programında kan donduran olay 

Müge Anlı sunumu ile gerçekleşen Müge Anlı İle Tatlı Sert program’ı karanlık olayları aydınlatmaya devam ediyor. Gündüz kuşağının en çok seyredilen programı olan Mügen Anlı ile Tatlı Sert son bölümde; geçen yıl Ekim ayında kaybolan Şanlıurfa Siverek’te inşaat işçisi Bayram Dişkaya’ya ne olduğu araştırılıyordu. Canlı yayında izlenilen Müge Anlı son bölüm’de ortaya çıkan vahşet izleyicilerin kanını dondurdu.

Eşi Perihan Dişkaya, Müge Anlı’nın programında 6 ay boyunca kayıp eşinin bulunmasını isteyip, gözyaşı döktü. Cinayet ihtimalini de değerlendiren polis geniş çaplı soruşturma başlattı. Ekipler, Müge Anlı’nın programına çıkararak eşinin bulunmasını isteyen kadının, Mustafa Ç. isimli kişiyle yasak ilişki yaşadığını belirledi.

CESET FIRAT NEHRİ’NDE BULUNDU

Müge Anlı programına katılan kadının yasak ilişki yaşadığı Mustafa Ç.’nin telefonlarını takibe alması olayı aydınlatacak önemli bir hamle oldu. İkilinin, Bayram Dişkaya’nın kaybolduğu tarihte Fırat Nehri kıyısında olduklarını tespit etti. Polis olayla ilgili olarak Perihan Dişkaya, sevgilisi Mustafa Ç. ve 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 5 şüpheli Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek, sorguya alındı. Dişkaya çiftinin 3 çocuğu ise Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Şüphelilerden Mustafa Ç.’nin arkadaşı Mustafa B., ifadesinde Bayram Dişkaya’nın öldürülüp, cesedinin Fırat Nehri’ne atıldığını belirterek, "Mustafa beni arayarak arabasının bozulduğunu söyleyep, yardım istedi. Ben de Siverek’te tanıdığım çekici arkadaşlarımı arayarak Mustafa’nın yanına gittim. Arabasını çekiciye yükleyerek Siverek’e geldik. Bu sırada Mustafa yeni bir araba buldu ve bozulan arabanın bagajındaki torbayı yeni otomobile taşıdı. Mustafa’nın belinde silah vardı ve bagaja koyduğu torbada ceset olduğunu gördüm. Beni "Olayı birisine anlatırsan seni öldürürüm." diye tehdit etti.

Daha sonra Fırat Nehri kıyısına gittik. Otomobilin bagajından cesedi çıkardı ve bilıkçı teknesine koyarak suya açıldık. Cesedin bulunduğu torbaya taş bağlayarak suya attık. Bana onu boğduğunu söyledi. Tehdit edildiğim için korktum ve polise gidemedim. Ama ölen Bayram Dişkaya rüyalarıma giriyordu. "Beni buradan çıkartın" diyordu. Vicdan azabı çektim." diye konuştu. Böylece Müge Anlı’nın programı sayesinde kan donduran bir olay daha aydınlığa çıktı.