Bir dönem Türkiye ve özellikle İstanbul eğlence hayatına altın yıllarını yaşatan gazino eğlencesi şimdi Yeniden Gazino Geceleri turnesiyle yeniden yaşatılıyor. Yeniden Gazino Geceleri turnesi kapsamında ünlü sanatçı Selami Şahin İzmir’de sahne aldı.
Yeniden Gazino Geceleri turnesinin dördüncü durağı İzmir Hilton Oteli oldu. KüçükÇiftlik Park Gazinosunun organize ettiği gecede sahneyi, Balkan müziğinin divası Suzan Kardeş ve Arabesk müziğin unutulmaz isimlerinden biri olan Selami Şahin paylaştı. Açılışı 45’likleri modernize eden Anason Orkestrası yaparken, ardından Suzan Kardeş sahneye çıktı. Kardeş, söylediği şarkılarla konuklarına coşku dolu dakikalar yaşattı. Gecenin ilerleyen saatlerinde 50 yıllık müzik kariyeriyle tanınan usta sanatçı Selami Şahin çıktı. Şahin, 50 yıl boyunca yaptığı birbirinden eşsiz eserlerini İzmirli hayranları için söyledi. Yüzlerce İzmirlinin katılımıyla gerçekleşen organizasyonda eski gazino kültürü yaşatıldı. Konser öncesi demeç veren ünlü sanatçı Selami Şahin, Yeniden Gazino Geceleri projesi hakkında, ‘Tabi ki çok bambaşkaydı gerçekten. KüçükÇiftlik Gazinosunun bu projesi gerçekten çok güzel. Yeniden Gazino Geceleri çıktığım zaman o eski günleri yaşıyorum, hissediyorum ve çıktığımız her yerde full, yani tıklım tıklım şuanda genel olarak öyle. Gerçekten çok güzel bir proje, eski anıları, eski günleri yaşamak, O günler başkaydı. Ben çok heyecan duyuyorum ve mutluyum. Şuanda ilk kez sahneye çıkar gibi bir heyecan var çünkü anılar yaşadığım o anlar geliyor aklıma. Gerçekten KüçükÇiftlik Park Gazinosunun bu projesi çok güzel’’ diye konuştu.
ŞİMDİ ÇIKARKEN SAHNEYE HEYECANLANIYORUM
Eski gazino kültüründen bahseden Selami Şahin, ‘Şimdi o zamanlar kadroya bir bakıyorsun assolist, solist, dansözü, komedyeni ve haftanın her günü bir ay iki ay çalışıyorduk. Sunucusu haftanın iki günü Çarşamba kadınlar matinesi Pazar umumi açık bir matine oluyordu yani farklıydı. Gelen müşterilerde, olaylar çok farklıydı. Şimdi çıkınca sahneye heyecanlanıyorum, sanki o günlere dönmüş gibi hissediyorum ve bunu çok insanlar özlemiş o günleri, o yaşananları gerçekten öyle’’ dedi.
Ünlü olmadan önce yaşadıklarını anlatan Selami Şahin, şunları söyledi:
’Yani benim hayatım roman, gerçekten köyümüzde hâlâ ilkokul var. Anne-baba rahmetli çok fakirdi onların rızasını aldım 14 yaşını daha bitirmeden onlara veda edişim ayrılışım köyden hiç unutmuyorum. Ve İstanbul’a tabi ki geldim. Çalıştım, uğraştım, yürüyecek yolumu, arkadaşımı seçtim. Okuldan önce anne baba terbiyesi çok önemli. 17 yaşına girerken ünlendim. Tam 50 yıl oldu köyümüzde hâlâ ilkokul var. Ben notalı kitapların yardımıyla kendi kendime öğrendim ilkokul mezunuyum Türkçeyi de ilkokula giderken 7-8 yaşlarında öğrendim. Annem Mısırlıydı rahmetli, hiç Türkçe bilmezdi.