Melek Ayberk, Yeşilçam'da ün kazanmaya başladığı yıllarda...1974 yılında  Saklambaç gazetesinin düzenlediği Sinema Güzeli Yarışması'nı Melek Ayberk adlı bir genç kız kazanmıştı.

Sinema için yeni bir yüz, yeni bir umuttu Melek Ayberk. Art arda çevirdiği  filmler onu Yeşilçam'a bağlamış, Cüneyt Arkın, Kadir İnanır, Serdar Gökhan,  Aytaç Arman gibi ünlü isimlerle başrolü paylaşarak tanınmış bir oyuncu olmuştu.

Fakat Melek Ayberk'in yaşamının pek bilinmeyen bir yönü vardı. Çocukluğundan  beri süregelen düzensiz, mutsuz aile çevresi, boşanmayla biten kısa bir evlilik,  onu arkadaş seçiminde yanlışlılara yöneltmişti.

Laf olsun diye  başladığı uyuşturucu, zamanla onu tutsak aldı. Karaciğeri büyüdü  ve kurtulmak için bir klinikte tedavi gördü.

Ancak uyuşturucu kullanımı açısından bu bir son değil, dönüş oldu. Kısa bir süre  sonra onu Melek Ayberk  'Nereden Çıktı Bu Velet' filminde Zeki Alasya, Hale Soygazi, Metin Akpınar ve küçük oyuncu Murat Yiğit  ile..uyuşturucuya alıştıran arkadaş grubu yine peşine düştü. Melek Ayberk bu kez  uyuşturucuyu hem kullanan, hem de pazarlayan bir aracıya dönüşmüştü.

Ve yine böyle bir aracılık yaptığı bir diskotekte, 20 Aralık 1980'de narkotik  şube ekiplerince yakalandı. Melek Ayberk ile iki kadın arkadaşının evinde  yapılan aramalarda 20 milyon liralık eroin bulundu. Ayberk ve arkadaşları,  ifadelerinde, eroinleri külotlarının içine gizleyerek diskoteklerde gençlere  sattıklarını itiraf ettiler ve tutuklanarak cezaevine konuldular.

Evet Melek Ayberk yaptığı yanlışların bedelini ödüyor. Ancak yanlışı sadece ona  yüklemek doğru mu? Topluma kazandırılamaz mıydı?

Dünyamız maalesef Melek Ayberkler'le dolu...

Ailesinden sevgi görmeyen, yoksul ve parçalanmış aile çocukları arasında görülen Melek Ayberk, uyuşturucu pazarlamak suçlamasıyla yargılandığı mahkemede...yanlış eğilimler, zamanla toplumsal bir yara oluyor ve gençler yaşamlarının en güzel yıllarını bağımlı ve 
mutsuz geçiriyorlar. Onları, geçmişteki yanlışlarıyla yok olan umutsuz bir  gelecek bekliyor.

Yeşilçam'ın, kaderi ve karakteri kendisi kadar güzel olmayan bu genç  oyuncusu 1994'te, sadece 35 yaşındayken yaşama veda etti.