Bağcılar’da pompalı tüfekle girdiği banka şubesinden 26 bin lira alarak kaçtığı iddiasıyla yakalanarak gözaltına alınan Yavuz H., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soygun anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Güneşli, Koçman Caddesi üzerindeki banka şubesine 17 Haziran 2015 tarihinde silahlı soygun olayı yaşandı. Soygunun hemen ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği bünyesinde soruşturma başlatıldı. Bankanın iç ve dış güvenlik kamera kayıtları incelemeye alındı.

Görüntülerde soyguncunun, bankaya gelirken elinde taşıdığı beyaz bir torba dikkat çekiyor. Şapka ve güneş gözlüğü ile yüzünü gizlemeye çalışan şüpheli şahıs torbanın içindeki pompalı tüfeği çıkararak hızla bankaya giriyor. İlk iş olarak güvenlik görevlisini etkisiz hale getirerek tabancasını alıyor. Banka içindeki müşteri ve görevlilerin panik anları da kayıtlara yansıyor. Daha sonra gişe görevlisine elindeki torbayı uzatan şüpheli, görevliyi silahla tehdit ederek paraları doldurmasını istiyor. Görevli de korku ile parayla doldurduğu torbayı soyguncuya iade ediyor. Parayı alan soyguncunun bankadan çıkış ve koşarak uzaklaşması da güvenlik kameralarındaki en son görüntüsü oluyor. Yanından koşarak geçtiği bir vatandaşın ise soyguncunun elindeki pompalı tüfeği sonradan farkettiği ve gösterdiği tepki de dikkat çekiyor. Yapılan hesaplamalar sonucu şüphelinin bankadan 26 bin lira aldığı belirlendi.

Güvenlik kameralarından yola çıkan polis, soyguncunun bankaya geliş güzergahındaki ve soygundan sonra kaçış güzergahındaki güvenlik kameralarını da incelemeye aldı. Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin soygundan önce banka yakınlarında tişörtünü değiştirdiği belirlendi. Kaçtıktan sonra yeniden tişörtünü değiştiren soyguncunun Yavuz H.(37) olduğu tespit edildi. Şüpheli Bağcılar’daki evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Aramalarda, soygundan elde edildiği belirlenen bin lira ile şüphelinin soygunda kullandığı tüfek ve giydiği tişört ele geçirildi.

Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen şüpheli, işlemlerinin ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüpheli Yavuz H., nöbetçi mahkemeye verdiği ifadesinin ardından tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.