Ağbaba, Akçadağ ilçesi Kürecik Mahallesi'nde "NATO Erken Uyarı Radar Sistemi"nin kurulu olduğu alanın girişinde CHP İl Başkanı Enver Kiraz, bazı belediye başkanları, ilçe başkanları, partililer ve kimi mahalle muhtarlarıyla basın açıklaması yaptı.

Açıklama sırasında "Füze kalkanına hayır" yazılı yelek giyen Ağbaba, "füze kalkanı"nın buraya ne amaçla kurulduğunu Türkiye'ye ve dünyaya duyurmak için 3,5 yıldır mücadele ettiklerini söyledi.

İlk günden bu yana "füze kalkanı"nın kurulmasına karşı çıktıklarını belirten Ağbaba, "Bu kalkanın barışa değil, savaşa hizmet edeceğini" ve "Kalkanın kuruluş amacının, Türkiye'yi, Anadolu topraklarını korumak değil, emperyalistleri, savaş lobilerini korumak olduğunu" 3,5 yıldır haykırdıklarını ifade etti.

Ağbaba, birkaç günden beri İsrail'in Filistin'e, Gazze'ye saldırdığını, çoluk çocuk demeden insanları katlettiğini anımsatarak, "Bu kalkanın amacı, İsrail'i korumaktır. Üç yerde bu kalkanın aynısı var. Biri Katar'da, biri Kürecik'te, biri de İsrail'de. Bunun üçü de aynı. Bu üçünün de amacı, İsrail'i korumak. Üçünün de amacı, Filistin'e yapılan saldırılarda İsrail'in yara almamasını sağlamak" iddiasında bulundu.

Gazze'de akan kana "dur" demek ve Filistin'deki drama son vermek için Kürecik'teki "füze kalkanı"nın kapatılması gerektiğini savunan Ağbaba, "Amacı, Türkiye'yi ve Türkiye'de yaşayan insanları değil, sadece ve sadece emperyalistleri korumak olan bu füze kalkanının kapatılmasını Malatya'dan bir kez daha haykırıyoruz" dedi.

Ağbaba, "CHP'nin İnsan Hakları Komisyonu olarak, CHP milletvekilleri olarak, İnsan Hakları Komisyonu gitmezse dahi Gazze'ye gidip o insanların dramını bütün dünyaya aktaracağımızı Kürecik'in tepesinden bir kez daha yinelemek istiyorum" diye konuştu.

Katılımcılardan bazılarının "Füze kalkanı ve radar istemiyoruz" yazılı yelekler giydiği basın açıklaması sırasında jandarma ekipleri güvenlik önlemi aldı.