Aytaç Paşa Caddesi'ndeki binanın açılışına, Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Metin Alpcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Aksoy, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ve askeri erkan katıldı.

Kamçı, açılışta yaptığı konuşmada, tarihin bilinen en eski düzenli ordusunu Türkler'in kurduğunu belirtti. 

Doğuştan bir askeri zeka ve kabiliyete sahip olan Türk milletinin isminin, tarih boyunca “asker” kelimesiyle bir arada kullanıldığını vurgulayan Kamçı, şunları kaydetti:

"Bu yüzdendir ki; 'Her Türk asker doğar' ifadesi dünyanın diğer milletleri tarafından da kabul görmüştür. Düşmanlarına korku, dostlarına ise güven vesilesi olan Türk askeri, dün olduğu gibi bugün de üstün vasıflarıyla tüm dünyaya örnektir. Türk Silahlı Kuvvetleri, milli varlığımızı korumak uğruna yüz binlerce şehit vermiş, mevcudiyetini şanlı zaferlerle süslemiş bir ordunun mirasçısıdır. Bu şanlı kurumun kurmay kadroları, ülkemizin askeri meselelerini pür dikkat izleyip etüt etmekte ve bu meselelerde takip edilmesi gereken politikalar konusunda sivil otoriteye yardımcı olmaktadır."

Cesaret, fedakarlık, disiplin ve saygının timsali olan askerliğin, Türk milletine mensup olan her fert için milli ve manevi bir görev olarak kabul edildiğini dile getiren Kamçı, "Açılışını yapmakta olduğumuz Malatya Askeralma Dairesi Hizmet Binası da nice gençlerimizin 'Mehmetçik' olmasına vesile olarak kutsal askerlik ocağının tütmesine katkı sağlayacaktır. Hizmet binasını Malatyamıza kazandıran Milli Savunma Bakanlığımıza ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize şükranlarımı sunuyor, ordumuza daimi muzafferiyet diliyorum” dedi. 

Malatya Askeralma Bölge Başkanı Personel Albay Kamil Altan da başkanlığın tarihçesi hakkında bilgi verdi. 

Başkanlığın sorumluluk alanı içerisinde yer alan Malatya, Kahramanmaraş, Elazığ, Adıyaman, Tunceli ve bu illere bağlı 52 ilçenin, askeralma ve seferberlik işlemlerini 16 ilçede konuşlu bulunan 21 askerlik şubesi başkanlığı aracılığıyla yürüttüklerini kaydeden Altan, yeni hizmet binasında Battalgazi ve Yeşilyurt askerlik şubesi başkanlıklarının da yer aldığını, daha ferah ve daha modern imkanlarla, her şubede aynı anda 20 personelin vatandaşın askerlik işlemlerini yapabildiğini belirtti. 

Daha sonra Vali Kamçı ve katılımcılar, hizmet binasının açılışını yaparak, binayı gezdi, Vali Kamçı, ziyaretçi defterini imzaladı.