Malatya bağımsız milletvekili adayı Dr. Ali Yalçın, "Malatya’da kendi doğal enzimiyle gelen kaynak suyunu, belediye vatandaşa Türkiye'nin en yüksek bedeliyle satıyor. Bu yerel idarecilerin beceriksizliğidir, yeteneksizliğidir." dedi.

Dr. Ali Yalçın, 7 Haziran’da yapılması planlanan genel seçim çalışmaları kapsamında kent merkezinde vatandaşlarla biraraya geldi. Vatandaşlar, şehirde yaşanan sıkıntıları anlattı. Vatandaşlardan gelen sorunların genelini su sıkıntıları oluşturdu. İnsanlar, kentin kullandığı içme suyunun doğal kaynak suyu olduğu, dağdan kendi akış hızıyla musluklara ulaşmasına rağmen her ay ortalama 55 TL faturalar ödediklerini ifade etti. Dr. Ali Yalçın, "Kendi doğal enzimiyle gelen Malatya'nın suyunu, belediye vatandaşa Türkiye'nin en yüksek bedeliyle satıyor ise bu yerel idarecilerin beceriksizliğidir, yeteneksizliğidir." ifadelerini kullanınca bir vatandaş Dr. Yalçın’ı iktidar partisi adayı zannederek, "İşinizi düzgün yapacaksınız. Dört dönemdir iktidara oy veriyorum, açıkçası bizi haraca bağladınız. Bu başkanlar değişecek, beceremiyorsanız yapmayacaksınız. Başbakan gelirse arabanın üstüne çıkıp itiraz edeceğim. Siz görevinizi yapmıyorsunuz." şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Yalçın, "Bu memleketten önce yedi sülalesini düşünmekten başka işe yaramıyorlar. Bu vekilleri değiştirelim, bir daha destek bulamasınlar." diye konuştu.