Aziz ve Nazife Çalışkan çiftinin 5 çocuğundan 4'üncüsü olan Hatime Çalışkan, ilkokul 2. sınıfa devam ediyor.
Bedensel engeli nedeniyle evde eğitim alan küçük kız, kendisi gibi akranlarına azmiyle örnek oluyor. 

Tedavisi devam eden Hatime Çalışkan, örnek aldığı doktorlar gibi büyüyünce hastaları iyileştirmek istiyor. 

Hatime Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okumayı çok sevdiğini belirtti. Derslerine çok çalıştığını ifade eden Çalışkan, "Bütün derslerimi seviyorum. En çok matematiği seviyorum. Büyüyünce doktor olacağım. Çünkü hastaneye çok gittim. O nedenle doktor olmayı, insanları iyileştirmeyi çok istiyorum. Hastaneye gittiğimde doktorların yanına gidiyorum. Orada onlardan bilgi alıyorum. Onlara bakıyorum, biraz öğreniyorum" diye konuştu.

Küçük kızın annesi Nazife Çalışkan da doğuştan ayaklarında şekil bozukluğu ve kalça çıkıklığı gibi engelleri bulunan Hatime'nin sırtında bir kitleyle dünyaya geldiğini söyledi.

Hatime'nin henüz bir yaşına gelmeden hayati tehlikeye neden olduğu belirtilen bu kitlenin alınması için ameliyat edildiğini anlatan Çalışkan, bu sırada boşaltım sistemi sinirlerinin zedelendiğini belirterek, "Doktorlar ameliyat öncesinde bir hasar kalacağını söylemişti. Operasyonların ardından ayaklarının altını da hissetmemeye başladı. Bu nedenle yürüme güçlüğü çekti. İdrarını hissetmiyor. İdrarını 4 saatte bir almamız gerekiyor. Aksi halde böbreğine kaçabilir" ifadelerini kullandı.

Kızlarının 12 ameliyat geçirdiğini belirten anne Çalışkan, Hatime'nin tedavisinin sürdüğünü ve devamlı doktor kontrolünde olduğunu kaydetti. 

Kızının ayak bilek kemiklerinde de erime başladığını aktaran anne Çalışkan, şöyle devam etti:

"Hatime, rahatsız olduğu için çabuk enfeksiyon kapıyor. Dengesini sağlayamıyor. Okulda düşer, öğretmenler başında sürekli duramazlar diye doktorlar evde eğitimi önerdi. Şu anda evde eğitim alıyor. Onu okutmak istiyoruz. Hatime, çok azimli bir çocuk, okumak, yükselmek istiyor. Öğretmeni de çok iyi ilgileniyor."

- "Başarılı bir öğrenci"

Öğretmen Yıldız Şahin de Hatime'nin yaşıtlarının seviyesine uygun bir şekilde eğitimine devam ettiğini söyledi. Hatime'nin çok başarılı bir öğrenci olduğunu aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Dersleri çok iyi. Seviyemizde gidiyoruz, hatta ileri bile gidebiliyoruz. Derslerimizi ilkokul müfredatına göre işliyoruz. Normal plan dahilinde ilerliyoruz. Akademik dersler aynı şekilde ilerliyor. Serbest etkinliklerde satranç oynuyoruz. Oyun ve fiziki etkinliklerde farklı oyunlar oynuyoruz. Eski oyunları tanıtmaya çalışıyorum. Müzik dersinde melodika çalarak ilerliyoruz. Bütün derslerimizde dolu dolu, verimli bir şekilde ilerliyoruz. İngilizce, öğreniyoruz."

- "Sınavlarda çok başarılı olacağına inanıyorum"

Hatime'nin ileride sınavlara hazırlanacağını kaydeden Şahin, "Sınavlarda çok başarılı olacağına inanıyorum. Ben Hatime'nin dış dünyaya açılan kapısı gibiyim. Beni dört gözle bekliyor. İlişkimiz, bir öğretmen öğrenci ilişkisinin yanı sıra aynı zamanda bir dost arkadaş ilişkisi, abla kardeş ilişkisi gibi" dedi.

Kendisinin özel eğitim sertifikası bulunduğunu dile getiren Şahin, Hatime dışında evde eğitim verdiği bir öğrencisi daha olduğunu ifade ederek, "Bizim yaklaştığımız kesim yine çocuk ama daha özel çocuklar. Bundan dolayı biz de onlara daha özel bir şekilde, daha itinalı yaklaşıyoruz ve derslerimizi onların ihtiyaçları doğrultusunda işliyoruz" diye konuştu.