Metin Emiroğlu Lisesi 10/D sınıfı öğrencileri oluşturdukları “Mira” grubu ile çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Malatyapark AVM’de farkındalık fotoğraf sergisi açıldı ve Mustafa İnan’ın objektifinden fotoğraflar sergilendi.
Lösemi hastalığı için farkındalık oluşturmak adına Metin Emiroğlu Lisesi 10/D sınıfı öğrencileri çeşitli etkinlikler düzenliyor. Sınıflarında bir arkadaşlarının 5 yaşında kardeşini kaybetmesinden dolayı çok etkilenen öğrenciler, oluşturdukları gruba lösemi hastalığından hayatını kaybeden Huri “Mira” ismini verdiler. İlk olarak lösemi hakkında okullarında 300 öğrenciye anket çalışması yapan grup, çıkan sonuca göre arkadaşlarını bu konu hakkında bilinçlendirme kararı aldı. Turgut Özal Tıp Merkezi ile irtibata geçen grup, okullarında lösemi ile ilgili konferans da düzenledi. Grup, bugün de Malatyapark AVM’de farkındalık fotoğraf sergisi açtı. Sergi açılışına Malatya Büyükşehir Genel Sekreteri Ercan Turan, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Av. Ali Yıldırım, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Abdulvahap Şerefhanlı, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Güner, Meltem Kavuk, Mehmet Çınar, R.Murat Türksoy, Muammer Zafer, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Nurhan Demir, Malatya Büyükşehir Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Hasan Alıcı, Kültür AŞ Genel Müdürü Sabri Akın, Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kavuk, Metin Emiroğlu Anadolu Lisesi Müdürü Metin Benli, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Sergiyi ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, genç yaşta sanatçı olma yolunda ilerleyen Mustafa İnan’a başarılar diledi. Mira grubu öğrencilerine teşekkür eden Polat, bu duyarlılıkları ve gayretleri için öğrencileri tebrik etti.
Fotoğrafları sergilenen Metin Emiroğlu Lisesi 10/D sınıfı öğrencisi Mustafa inan, “Mira’nın anlamı karanlıkta yol gösteren bir kuyruklu yıldız. Mira bir duyarlılık ve toplum bilinçlendirme grubudur. Hayat O Kadar Güzel Ki Projesi’nde, lösemili minik kardeşlerimizin kanserle mücadelesine, bu sergiyi açarak katkıda bulunup onlara destek olmak istedik. Bu grup ile sizlerinde destekleriyle ileriye yönelik birçok projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Sergimizin amacı, yardıma muhtaç olan insanlara ışık olmak ve el uzatmaktır. İlk projemiz olan Hayat O Kadar Güzel Ki’de anlatılmak istenenlerden biri de hayatın güzelliklerinin farkına varabilmek. Bugün gerçekleştirilen portre ağırlıklı bu sergimizde hayatın güzelliklerini ve zorluklarını anlatmak ve dikkat çekmek istedik. Dolayısıyla lösemi hastası biri sizden çok şey beklemiyor. Bunu vurgulamak istiyoruz, biraz ilgi bir tebessüm, o kadar. Sizlerde hiç olmazsa lösemili bir çocuğa ışık olun, istiyoruz” şeklinde konuştu.
Metin Emiroğlu Anadolu Lisesi Müdürü Metin Benli, “Öğrencilerimizin önünü açmak ve gelişimlerine katkıda bulunmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bugün gerçekleştirdikleri sergi için kendilerini kutluyorum” diye konuştu.