Türkiye, bir grup Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun yapmak istediği darbe girişimine karşı meydanlara indi. Manisa merkezde 10 binlerce vatandaş sokaklara dökülerek milli iradeye sahip çıktı. Manolya Meydanı’nda vatandaşlara seslenen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Bir avuç paralelci çete devletimizi bölemez, yıkamaz" dedi.
Manisa’da 10 binlerce vatandaş bir grup Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun yapmak istediği darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara inme çağrısına kulak vererek sokağa döküldü. Yaklaşık 100 bin vatandaş milli iradeye sahip çıktı. Manisa, darbeye hayır diyerek tek yürek oldu. Darbe girişiminin ilk saatleriyle birlikte Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Manisa Valiliği’ne geldi. Burada halka yönelik çağrılar yapılırken; camilerde de sala ve ezanlarla halk milli iradeye sahip çıkmaya çağrıldı.
İş makineleri kışlaların önünü kapattı
Darbe girişiminin ardından Yunusemre Kaymakamlığı’nda Kriz Merkezi oluşturuldu. Merkezin isteğiyle Manisa’daki kışlaların giriş çıkışlarına olası kötü niyetli askeri araçların çıkışını önlemek ve Manisa Adliyesi önünde önlem almak amacıyla Yunusemre ve Şehzadeler Belediyesi iş makineleriyle barikatlar kuruldu. Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de tüm gece teyakkuzdaydı. Emniyet güçlerine yardım etmek için üzerine düşeni yapan zabıta ekipleri bu alçak girişime tepki olarak Manisa’da organize edilen yürüyüş ve toplanmaya da öncülük etti. Yunusemre Zabıtası ayrıca esnaflara ve vatandaşlara Türk Bayrağı dağıttı. Ekipler, bu gece itibariyle de görevlerinin başında olacak.
’Hiç kimse devletimizi sindiremez’
Vatandaşlarla birlikte Manolya Meydanı’na geçen Belediye Başkanı Çerçi, burada vatandaşlara seslendi. Başkan Çerçi yaptığı konuşmada, "Türkiye’de demokrasi engellenmek, ülkenin gelişmesinin önüne geçilmek isteniyor. Bu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin eylemi değil; paralel yapının girişimidir. Demokrasiye karşı yapılan ihanete vatandaşımız gereken cevabı verecek; buna kalkışanlar en ağır şekilde bedelini ödeyecektir. Milletimiz yasa dışı, demokrasiyi kesintiye uğratacak faaliyetlere müsamaha göstermeyecektir. Tüm vatandaşlarımız milli iradeye sahip çıkmıştır. Manisa’da 10 binlerce insan meydanlara inmiştir. Demokrasiye sahip çıkıyoruz. Her partiden insanımız; Kürdü, Türkü, Alevisi, Sünnisiyle meydanlardayız. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun insanlarımıza sesleniyorum. Devletinize güvenin; hiçbir güç devleti sindiremez. Bir avuç paralelci çete devletimizi bölemez, yıkamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Milletiyle beraber bin yıllık kutlu yürüyüşüne devam edecek" dedi.
Sabah saatlerine kadar devam eden bekleyişte Başkan Çerçi ve beraberindekiler binlerce vatandaşla birlikte sabah namazını Hatuniye Camii’nde kıldı.