Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Sarıgöl merkezde bulunan 5 caddenin kanalizasyon altyapısını yenileyerek, 3 caddeye de yağmur suyu hattı döşüyor.
MASKİ Genel Müdürlüğü, Sarıgöl ilçesinin ana caddelerinden olan Alaşehir, Tırazlar, Halis Selçuk, Şehit Esin Akay Caddeleri ile Akın Sokak’ın eskiyen kanalizasyon hatlarını tamamen yeniliyor. MASKİ ayrıca, Şehit Esin Akay, Halis Selçuk ve Tırazlar Caddelerine yağmur suyu hattı döşeyerek aşırı yağışlarda meydana gelebilecek su baskınlarının önüne geçecek. Sarıgöl Belediyesi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen çalışmayla, Akın Sokak ile başlayan ana kanalizasyon hattı yenilemeleri Şehit Esin Akay Caddesi ile devam ediyor. MASKİ, ilçe merkezinde toplam 3 bin 500 metre kanalizasyon ve yağmur suyu döşeyecek.
Yağmur suları çevreye zarar vermeden uzaklaştırılacak
İlçede yürütülen altyapı yenileme çalışmalarıyla ilgili bilgi veren MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, “Sarıgöl ilçemizin ana caddelerinde bulunan ve uzun zamandır kullanılan kanalizasyon hatlarını yeniliyoruz. Merkezde ikamet eden vatandaşlarımızın altyapı konusunda sıkıntı yaşamaması için hızla sürdürdüğümüz çalışmalarımız, yağmur suyu hatlarıyla devam edecek. Yağışın yoğun olduğu dönemlerde civar esnafımızın ve vatandaşlarımızın mağdur olmasına sebep olan yağmur sularının sağlıklı bir şekilde uzaklaştırılmasını sağlamış olacağız” açıklamasında bulundu.