Kahramanmaraş'ın ilk ve en büyük haber sitesi Haber46, şehrin sorunlarını yazmaya ce yerel yöneticileri sorunları çözmesi için harekete geçirmeye gayret gösteriyor. Halktan yana yaptığı haberlerle şehrin neredeyse yazılmadık tek bir sorununu bırakmayan Haber46 gibi okuyucuları da şehrin sorunlarına karşı duyarlı.

Kahramanmaraş'a yapılan küçüklü büyüklü tüm hizmetleri vatandaşa hiç bir menfaat ummadan duyuran Haber46, aynı zamanda şehrin önemli sorunlarını da sürekli gündeme getirerek kamuoyu oluşturmaya ve yerel yöneticileri hizmet yapmaya zorlamaya çalışıyor.

Bu haberlerden biri de Kahramanmaraş Kalesinin neredeyse üç yıldır restorasyon bahanesiyle kapalı tutulmasıydı. Şehirde pek çok inanı tedirgin eden, hazine arandığı, kamyon kamyon tarihi eser kaçırıldığı iddia edilen Tarihi Maraş Kalesinde üç yılın sonunda hiç bir işlem yapılmadığı ortaya çıkmış ve şüpheleri de artırmıştı. Kalenin açılması için arka arkaya haberler yapan haber46'nın ve okuyucularının baskıları üzerine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör Ekim ayında yaptığı açıklamada, kalenin yılbaşında açılacağı sözünü verdi.

Kaleyi açmak için hiç bir olumsuz durumun olmadığı bir ortamda Başkan Güngör verdiği söze rağmen kaleyi açmadı. Haber46'nın bu süreçte yaptığı haberler sonrası Başkan Hayrettin Güngör dün Tarihi Kalede basın mensuplarıyla bir araya geldi ve kalenin Bayram sonrası açılacağını ifade etti.

İşte Başkan Güngör'ün Tarihi Maraş Kalesinin açılacağını söylediği bu ahberin altına bir Haber46 okuyucusu, Kahramanmaraş'ın bugünki halini anlatan şu yorumu yaptı.

"Haber46 yüzüne başkan çalışmak zorunda kalacak."