Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde ve sonrasında Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" açıldı.

Kahramanmaraş Valiliğinin koordinesinde, Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Ajansının iş birliğiyle düzenlenen sergi, valilik önünde vatandaşların izlenimine sunuldu.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, sergiyi ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin güzel insanları ve kahraman inananlarının, ihanet çetesine fırsat vermediğini söyledi.

Kurtuluş Savaşı ve 12 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın kurtuluşunda olduğu gibi silahı ve mühimmatı olmadan ülkeye zarar vermek isteyen hainlerin alt edildiğini dile getiren Mahçiçek, şunları kaydetti:

"Geçmişte yapılan kötü kalkışmanın, ihanet kalkışmasının yad edilmesi, hatırlanması adına bir haftadan beri Kahramanmaraşımızda ve Türkiye'nin hemen her ilinde o günü hatırlatıcı çalışmalar yapılıyor. Bu bağlamda Anadolu Ajansımızın o kötü gün çektiği görüntülerin halkımıza gösterilmesi bağlamında bir resim sergisi var. Bu resim sergisini beraberce gezdik o kahramanlıkları bir kez daha görme imkanı bulduk. Bu millet Hazreti Peygamber tarafından övülmüş bir millet. Dolayısıyla bu milletin bileğini bükecek bir güç bu zamana kadar çıkmadı, bundan sonra da çıkmayacak. Ülkemizin birliğini, bütünlüğünü, kardeşliğini bozacak her hareketi alt edilecek inşallah."

AA'NIN 15 TEMMUZ FOTOĞRAFLARI

Mahçiçek, fotoğraf sergisinde emeği geçen Anadolu Ajansı muhabirlerine teşekkür etti.

Esnaf Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Özsoy ise 15 Temmuz'un üzerinden bir sene geçmesine rağmen Anadolu Ajansının çektiği fotoğraflar ile tekrar duygulandığını belirterek, o duyguyu dün gibi tekrar yaşadığını söyledi.

Kahramanmaraş Attarlar ve Esnaflar Odası Başkanı Cuma Güler de Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin hain FETÖ kalkışması sırasında çektiği fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdiğini, aradan 1 yıl geçmesine rağmen acıların dün gibi taze olduğunu vurguladı. 

Kahramanmaraş Kunduracılar Odası Başkanı Ali Köfte ise 15 Temmuz'daki acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Sergideki birbirinden farklı fotoğrafları gezdiğini dile getiren Köfte, "Allah inşallah ülkemize böyle şeyler yaşatmaz. Anadolu Ajansına da böyle anlamlı bir sergiyi açmalarından dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.