Kalaycı, Başkan Poyraz'la ilgili düşüncelerini yazdığı yazısının bir bölümünde şunları kaydediyor:

"Kahramanmaraş'ı 3 dönemdir yöneten Mustafa Poyraz da hem övgüyle bahsedilen, hem de eleştirilen bir Belediye Başkanı. Kahramanmaraşlı vatandaşların arasında hem ondan şikâyet eden, hem de memnun olduğunu söyleyen farklı insan grupları var. Halkın kimisi alınan fahiş "yol çalışması" paralarından şikâyetçi, kimisi de sürekli değiştirilen kaldırımlardan dert yakınıyor. Kimileri de yemyeşil bir Kahramanmaraş'ın ve gelişen şehir ekonomisinin mimarı olarak Başkanı gösteriyor."

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe'den de bahseden Kalaycı, şehri ziyaretlerinde Vali'nin yakın ilgisinden memnun olduğunu belirtiyor. "Kahramanmaraş'ı tanımaya, başlanabilecek en kestirme yolla başladım" diyen yazar, Vali ile ilgili görüşlerini şöyle anlatıyor:

"Vakarı ve alakasıyla Vali Şükrü Kocatepe'ye hayranlığımı itiraf etmeliyim. Kahramanmaraş halkına gösterdiği sevgi ve ilgiyi, Suriyeli kardeşlerimizin üzerinden de eksik bırakmıyor. Gecenin soğuğunda ince kazak ve yırtık pantolonlarla yalın ayak ortada kalan çocuklara kucak açan Kahramanmaraş'ın Valisi Kocatepe, bana ve arkadaşlarıma gösterdiği yakın alakayla hilkatini gösterdi."