Mardin’in Kızıltepe ilçesinde gazetecilerin bir araya gelerek kurduğu Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti’nin açılışı yoğun bir katılımla yapıldı. Özgürlük Meydanı'ndaki açılışa siyasiler, sivil toplum örgütleri, bürokratlar, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış kurdelesini Vali Mustafa Taşkesen, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Belediye başkan Vekili Şükrü Yıldırım, Müftü Mahsum Taşçı ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Solhan Kesti. Davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Cemiyetin toplumun örgütlenmesine katkıda bulunacağını ifade eden Vali Taşkesen, cemiyetin aynı zamanda gazetecilere güç katacağını söyledi. Taşkesen, "Halkın daha doğru haber alma anlamında rekabetin artması ve kamuoyunun doğru haber alması adına önemli bir oluşum diye düşünüyorum. Hayırlı olsun. Allah utandırmasın. Hayırlı haberlere vesile olsun." şeklinde konuştu.

Cemiyet Başkanı Halit Solhan ise cemiyetin amacının gazetecilerin sosyal ve hukuki haklarını savunmak olduğunu dile getirdi. Solhan, "Gazeteci arkadaşların sıkıntılarını gidermek amacıyla bir çatı altında toplandık. Büyük bir ilgi ile cemiyetimizi açtık. Katılanlara teşekkür ediyoruz. Gazeteci arkadaşlarımız genellikle güvenlik sorunları ile karşılaşıyor. Habere giderken güvenlik sorunları olabiliyor. Haberle bağlantılı olan kesimin engellemesi ile karşılaşılabiliyor. Birçok arkadaşımız uzun zamandır çalışmasına rağmen sosyal haklardan yoksun. Ya sigortası yatmıyor ya da asgari ücretin altında bir ücretle çalışmak zorunda kalıyor. Cemiyet ile bu sorunları aşmak için çabamız olacak." şeklinde konuştu.