Malatya’daki internet haber sitesi yöneticileri tarafından Basın İnternet Medya Yayıncıları Derneği (BİMYAD) adıyla bir sivil toplum kuruluşu oluşturuldu.

BİMYAD Başkanı Selim Apohan, Malatyalı basın internet medya yayıncıları bir araya gelerek derneği kurduklarını açıkladı. BİMYAD’ın internet gazetecilerinin haklarının savunulması, gazeteciler arasında kaynaşmanın sağlanması için çalışacağını belirten Apohan, şöyle devam etti: “Derneği kurarak ilimiz ve bölgemiz başta olmak üzere Türkiye ve dünyanın her yerinde yaşayan insanlarımızı bilgi ve haberdar etmek için Malatya ve farklı illerdeki basın mensubu internet sahibi arkadaşlarımız ile bu yola çıktık. BİMYAD’ın kuruluş amacı, elektronik iletişim ve internet alanlarını kapsayan gazetecilik mesleğini, geleneklerini, ahlaki ve ilkelerini korumaktır. Dürüstlük ve tarafsızlık anlayışı içerisinde, kişi hak ve masumiyetini koruyacak yayın politikası izlemektir. Gelişmiş ülkelerde daha hızlı ve bizim gibi gelişen ülkelerde daha yavaş olmak üzere, zaman internet gazeteciliği lehinde gelişmektedir. İşte İnternet medyası zaman gittikçe yaygın bir hale gelmiştir. Bu kapsamda kamuoyunu internet gazeteciliği oluşturmakta, halkın haber alma hakkını öncelikle internet gazeteleri yerine getirmektedir.”

Dernek yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: Selim Apohan, Hasan Yağmur, Hidayet Özpolat, Turgay Simavi, Oğuzhan Karaca, Semira Aktaş ve Ahmet Turan Büyükduman.