Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, yol ve kaldırım çalışmalarına hız verdi. Belediye ekipleri, bir taraftan mahallelerde asfalt kaplama ve kaldırım yaparken, bir taraftan da kırsal alanlarda yeni bahçe ve tarla yolları açıyor.
Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, kentin farklı mahallelerinde yeni yol açma, mevcut yolların asfalt kaplaması ve kaldırım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Halktan gelen talepleri de göz önünde bulundurarak bir program belirleyen Fen İşleri Müdürlüğü, tarımsal faaliyetin yoğun olduğu mahallelerde yeni bahçe ve tarla yolları açarken, merkez mahallelerde de kaldırım ve asfalt çalışmalarına ağırlık veriyor. Fen İşleri ekipler son 15 gün içerisinde Şevket Sümer Mahallesi’nde yeni yol açılması ve düzenlemesi, Bağlarbaşı Mahallesi’nde yol düzenlemesi ile Çilek Mahallesi’nde yeni yol açma çalışması yaptı. Ayrıca Akdam ve Bekirde Mahallelerinde, asfalt öncesi mahalle arası sokakların düzenlenmesi ve asfalta hazır hale getirilmesi çalışması yapan ekipler, son 15 günde Dikilitaş, Civanyaylağı, Bekirde, Huzurkent’te Gazi ve Köselerli Mahalleleri ile Adanalıoğlu’nda Akdeniz Mahallesi, Yenitaşkent’te Anadolu Mahallesi, Karaduvar ve Çay Mahallelerinde asfalt kaplama ve yama yaptı. Öte yandan, Güneş, Gündoğdu, Şevket Sümer Mahallesi, Müfide İlhan Mahallesi, Özgürlük Mahallesi ve Camişerif Mahallelerinde de kaldırım kilit taşı imalat ve onarımı gerçekleştirildi.
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Akdeniz Belediyesi Fen İşlerinden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara, çalışmaların mahallelerin ihtiyaç önceliğine göre belirlendiğini dile getirdi. Geniş bir hinterlanda sahip olan Akdeniz’de her bölgeye eşit hizmet götürmeye gayret ettiklerini vurgulayan Baykara, “Ancak belediyemize sonradan katılan köy ve beldeler başta olmak üzere bazı mahallelerimizin altyapı sorunları daha ciddi boyutta. Uzun zaman boyunca hizmetten mahrum kalmış mahallelerimiz var. Bu nedenle yine hakkaniyet ölçüleri çerçevesinde her bölgemizde öncelikleri gözeterek hizmet üretmeye gayret ediyoruz. Elverişli iklim koşullarının da yardımıyla Fen İşleri Müdürlüğümüz hızlı bir tempoda çalışıyorlar. Mahalle sakinleri muhtarlarımızdan da bu yönde olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu özverili çalışmaları nedeniyle tüm Fen İşleri ekiplerine teşekkür ediyorum” dedi.