Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin en yoğun trafik akışlarından birinin yaşandığı Limonluk Kavşağı’nda hayata geçireceği Bat-Çık Projesi’nin yapımına başladı. Projenin altyapı çalışmalarının büyük bölümü tamamlanırken, vatandaşların trafikte sorun yaşamamaları için alternatif güzergahları kullanmaları istendi.
Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım Master Planı içinde yer alan ve kentin yoğun bölgelerdeki trafiğini rahatlatmak amacı ile planlanan Bat-Çık projelerinin ikincisi de hayata geçiyor. Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğini rahatlatmak amacıyla hayata geçirdiği Tulumba Bat-Çık Projesi’nin ardından merkez Yenişehir ilçesindeki Limonluk Kavşağı Bat-Çık Projesi için kolları sıvadı. Yenişehir İlçesi Okan Merzeci Bulvarı ile İsmet İnönü Bulvarı’nın kesiştiği noktadaki Limonluk Kavşağı Bat-Çık Projesi’nin yapımına altyapı çalışmaları ile başlandı. Kavşakta, Okan Merzeci Bulvarı doğu-batı istikameti 500 metre bat-çık, İsmet İnönü Bulvarı ise transit geçiş olarak projelendirildi. Projenin içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon, doğalgaz, yüksek gerilim hatları deplase çalışmaları tamamlandı, alçak gerilim hatları çalışmaları ise devam ediyor.
“Alternatif güzergahları kullanın”
Saatte 800 aracın geçtiği, trafik yoğunluğu en fazla olan güzergahlar arasında yer alan Limonluk Kavşağı Bat-Çık Projesi’nin 2016 Kasım ayında tamamlanması planlanıyor. Proje ile Okan Merzeci, İsmet İnönü ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarları istikametindeki trafik akışının büyük oranda rahatlatılması hedefleniyor.
Öte yandan, Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Mersinlilerin çalışmalar esnasında sorun yaşamamaları için alternatif güzergahlar olan 20. Cadde, yeni hizmete açılan 201. Cadde ve 18. Cadde’yi kullanmalarını istediler.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, projeye ilişkin yaptığı çakılmada, Mersin’in Ulaşım Master Planı’nı 31 Mart 2016 tarihinde tamamladıklarını anımsatarak, “Bat-Çık projeleri de bu master planının içerisinde yer alan ve kent trafiğini belli oranda rahatlatacak olan bir ulaşım planlama şeklidir. Bu anlamda birincisini tamamladığımız Tulumba Bat-Çık Projesi’nin ardından Limonluk Kavşağı’nın projesine de söz verdiğimiz gibi başladık. Buraya öncelik vermemizin sebebi,
Yenişehir ilçesinin nüfusunun giderek artması ve diğer bağlantı yollarına giden güzergah olarak öncelikli tercih sebebi olmasıdır. İlerleyen dönemlerde vatandaşımızın trafik sorunu yaşamaması için önceliği bu bölgemize vererek projemizin altyapı çalışmalarına başladık" dedi.