Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 30 Nolu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi, Sigorta Tanıtım ve Bilinçlendirme Haftası’ kutlamalarına başladı. MTSO 30 Nolu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Üyesi Hüseyin Dinler, Biz, refah içinde daha az risklerin olduğu bir dünya için çalışıyoruz dedi.
MTSO 30 Nolu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi, ‘Sigorta Tanıtım ve Bilinçlendirme Haftası’ kapsamında basın toplantısı düzenledi. Komite üyeleri toplantıda, TOBB Sigorta Acenteleri İl Delegeleri ve Mersin Sigorta Acenteleri Derneği’nin destekleriyle hafta boyunca gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında bilgi verdiler.
Toplantıda komite üyeleri adına konuşan MTSO Meclis Üyesi ve 30 Nolu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Üyesi Hüseyin Dinler, 30 Mayıs ve 31 Mayıs tarihlerinde protokol ziyaretleri gerçekleştireceklerini söyledi. Kutlama programını açıklayan Dinler, 2 Haziran Perşembe günü ilkokul ve anaokullarında öğrencilere DASK Sigortası kumbaraları dağıtacakları bilgisini verdi. Aynı günün akşamında sigorta acentesi firmaları arasında Bowling Turnuvası düzenleyeceklerini dile getiren Dinler, 3 Haziran Cuma günü Sigorta Haftası Kokteyli ve sektörde 25 Yılını Aşan Sigorta Acenteleri Ödül Töreni’ni gerçekleştireceklerini söyledi.
“BİZ, DAHA AZ RİSKLERİN OLDUĞU BİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Düzenlenecek etkinliklerle tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi, sigorta hakkında bilinçlenmeleri ve tüketicilerin sektöre, sektörün de geleceğine güven duymasını sağlamayı hedeflediklerini aktaran Dinler, toplumda sigortacıyla sigortalı arasındaki güvenin çok önemli olduğunu vurguladı. Sigortacılık sektörünün, küresel ekonominin vazgeçilmez unsurlarının başında geldiğini ifade eden Dinler, “Sigorta sektörü, gelişmişlik düzeyinin önemli göstergelerinden biri olarak kabul edilir. Yarattığı fonlarla ülke ekonomisine kaynak sağlayan sektörümüz, bir yandan istihdam ve yatırımlara destek verirken, diğer yandan bireylerin sağlığını ve varlığını güvence altına alır. Biz, refah içinde daha az risklerin olduğu bir dünya için çalışıyoruz. Geleceğin güvenli ve refah içinde kurulmasında ise sigorta bilincinin tabana yayılması önem taşıyor” diye konuştu.
Türkiye’de halen 5 araçtan birinin trafik sigortasının olmadığını kaydeden Dinler, bunun çok ciddi bir kayıp olduğunu belirterek, Van depremi sonrasında sigortalı konut sayısının ancak yüzde 8’e çıkabildiğini hatırlattı. Aracı olan herkesin trafik sigortası yanında kasko da yaptırması gerektiğini söyleyen Dinler, “Aksi halde yıllarca bir araya getirdiğimiz ekonomik yapımız, atalarımızdan kalan ekonomik değerlerimiz basit bir hasarla kaybolup gidebilir. Birikimlerimizi güvence altına almalıyız. Aynı şekilde işverenler personeline İşveren Sorumluluk Sigortası yaptırmalı. Aksi halde gün gelir çok yüksek cezalara maruz kalabilirsiniz. Bu sigorta, işveren için bir telafidir” ifadelerini kullandı.