Mersin’in Erdemli Belediyesi, mahallelerde her yıl geleneksel olarak düzenlediği aşure etkinliklerinin bu yılki son programını, Erdemli’nin en uzak mahallelerinden biri olan Sorgun’da yaptı.
Sorgun Mahallesi’nde Muharrem ayı dolayısıyla gerçekleştirilen programda, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve yetkililer vatandaşların sorunlarını da dinlediler. Etkinlikte bir konuşma yapan Sorgun Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yıldız, Erdemli Belediyesi’nin mahalleye sunduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Yapılamaz denilen birçok hizmetin şu an kullanımda olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu hizmet adamıdır. Kendisinden isteyip de yaptıramadığımız hiç bir hizmet yoktur” diye konuştu.
Başkan Tollu ise konuşmasında, “Aşure işin bahanesi. Bizim amacımız, vatandaşlarımızla bir araya gelerek, onların hizmet ihtiyaçlarını tespit etmektir” dedi.
Erdemli Belediyesi tarafından Sorgun’a yapılan hizmetleri asla yeterli görmediklerini belirten Tollu, “Mahallerimizde en küçük hizmet eksikliği kalmayıncaya kadar çalışmalarımız devam edecek” ifadesini kullandı.
Tollu, Sorgun Mahallesi’ne Zindan Köprüsü’nün yapılması, üst köy mahallesinden Zindan Köprüsü’ne kadar asfalt yapılması, çocuk oyun parkı yapılması, Çakalkayrak köprüsünün yapılması, değişik mevkilere büz koyulması, patika olan yolların genişletilmesinin yanı sıra parke hizmetini de getirdiklerini bildirdi. Tollu, ancak hava koşullarının kendilerini zorladığını buna rağmen hizmetlerin tamamlanacağını söyledi. Sadece Sorgun’da değil, Erdemli’nin her yerinde eşit ve kaliteli hizmetler yaptıklarını dile getiren Tollu, “Bizim dönemimizde Erdemli gerçek hizmetle tanıştı” dedi.
Aşure programı sonrasında mahallede bulunan hizmet yerlerini gezen Başkan Tollu, Sorgun Mahallesi ilkokulu ve ortaokuluna da uğrayarak öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti. Okulun eksikliklerini de bizzat tespit eden Tollu, eksikliklerin giderilmesi için talimatlar verdi.