Mezitli Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla doğa yürüyüşü düzenlendi.
Doğa yürüyüşüne katılan grup, belediye binası önünde saat 09.00’da toplanarak buradan araçlarla ilçe merkezine 15 kilometre mesafedeki Pelitkoyağı Mahallesi’ne ulaşarak yaklaşık 3 bin 700 metre uzaklıkta bulunan Takanlı Mahallesi’ne yürüdü. Yol boyunca AKUT, olası durumlar için vatandaşların güvenliğini sağlarken, belediye çalışanları ise belli aralıklarda kurulan stantlarda su ve havlu dağıttı. Yürüyüş sonrası Mezitli Belediyesi gönüllüleri tarafından hazırlanan sıkma ve ayranlar, doğaseverlere ikram edildi. Ayrıca mahalle meydanında düzenlenen müzik şöleniyle vatandaşlar halay çekerek doyasıya eğlendiler.
Yöre halkı ve yürüyüşe katılan vatandaşların kaynaştığı etkinlikte konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlarımızı doğayla buluşturmak istedik. Çok fazla katılım oldu. 7’den 70’e birçok kişi yürüyüşümüze katılarak şehir merkezinden uzak, yorucu ama bir o kadarda eğlenceli bir hafta sonu geçirdi. Belediyemizi, ’Symbio Kent’ yani ’birlikte hareket edip, birlikte karar vermek’ anlamına gelen düşünceyle yönetiyoruz. Artık eski belediyecilik anlayışına son. Halkımızla birlikte hareket ediyor, onların mutluluğu için ter döküyoruz. Şu an burada bulunan sizler benim artık yol arkadaşımsınız. Birlikte defalarca doğa yürüyüşleri ve benzeri çeşitli etkinliklerde bir arada olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi.
"ORTAK YAŞAM KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRECEĞİZ"
Amaçlarının Mezitli’yi sağlıklı ve mutlu bir kent yapmak olduğunu vurgulayan Tarhan, "Bu bizim en önemli görevimiz. İlçemizin menfaati ve güzelleşmesi için halkla birlikte omuz omuza mücadele vereceğim. Mezitli’de ’ortak yaşam kültürünü geliştireceğiz’ demiştik. Bugün burada bu etkinlik kapsamında Mezitli Soroptimist Kulübü ile ortak proje şeklinde düzenledik. Mezitli Soroptimist Kulübü’nün de bu çalışmada çok fazla emeği var. Kulüp ile birlikte çevre bilincini arttırmak amacıyla afiş yarışması düzenledik. Dereceye giren öğrencilerimizi ve ödülü kazanan okulları tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
Daha sonra Mezitli Belediyesi ve Mezitli Soroptimist Kulübü’nün hafta dolayısıyla düzenlediği ’Çevre ve Geri Dönüşüm’ konulu afiş yarışmasında ilkokul ve lise kategorilerinde yarışan öğrencilerin ödülleri verildi.