Mersin Sağlık Müdürlüğü Voleybol Takımı, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2015-2016 Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası’nda "Sağlık İçin Hareket Et" sloganıyla verdiği mücadelede şampiyon oldu.
Mersin Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 23 takımın katıldığı 2015-2016 Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası, dörtlü gruplar halinde yapıldı. "Sağlık İçin Hareket Et" sloganıyla turnuvaya katılan ve 10 maç, 33 set oynayan, sadece 3 set veren Sağlık Müdürlüğü Voleybol Takımı, final karşılaşmasında Soda Sanayi Voleybol Takımı ile oynadığı maçı 3-1 kazanarak, turnuvayı birinci tamamladı.
Takım oyuncuları İl Sağlık Müdür Vekili ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik’i makamında ziyaret ederek, şampiyonluk sevincini paylaştılar. Voleybol takım oyuncuları Dr. Fatih Dinç, Dr. Nasır Nesanır, Dr. Mehmet Üzülmez, Dr. İzzet Oğuz, Dt. Hasan Erdem, Ertan Şahin, Şahin Türk ve Ramazan Avcı ile bir araya gelen Dr. Kemik, şampiyonlukta emeği geçen takım oyuncularına başarılarından dolayı teşekkür etti. Kemik, halka sağlık hizmeti sunan ve sağlığın korunmasında gayretle çalışan personelin sportif faaliyetlerde de elde ettikleri başarı dolayısıyla memnuniyetini dile getirdi.
Düzenli fiziksel aktivite ve düzenli beslenmenin sağlıklı yaşamın vazgeçilmezi olduğunu vurgulayan Kemik, Dünya Sağlık Örgütü’nün fiziksel aktivite raporuna göre, her 3 yetişkinden birinin spor yapmadığını, hareketsizlik yüzünden ise her yıl 3,2 milyon insanın hayatını kaybettiğini söyledi. Kilo vermek isteyen bireyler için Toplum Sağlığı Merkezlerinde ‘Sağlıklı Beslenme ve Obezite Danışmanlığı Hizmetleri Birimi’ açıldığını belirten Kemik, “Bu birimlerde diyetisyenlerimiz tarafından başvuran bireylere yeterli ve dengeli beslenme ve fiziksel aktivite konularında danışmanlık hizmeti verilerek yardımcı olunmaktadır. Ayrıca aile hekimlerimiz obezite hastalarına gerekli takip ve desteği sunmaktadır. Vatandaşlarımızdan, ileriki yaşamlarında telafisi olmayan obeziteye bağlı sağlık problemleri yaşamamaları adına ilçe toplum sağlığı merkezlerimize ve aile hekimlerine başvurarak, gerekli danışmanlık hizmetini almalarını rica ediyoruz” dedi.