Mersin’in Tarsus ilçesinde belediye yaklaşık 200 engelliye, bayramlık kıyafet ve ayakkabı verdi, tamamını sağlık kontrolünden geçirtti.
Saç ve sakal tıraşı olan engellilerin sevinçleri gözlerinden okundu. Sosyal Markette kendilerine göre kıyafet ve ayakkabı seçen zihinsel engellilerin yakınları, Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür ettiler. Başkan Can, engelli vatandaşların gözlerindeki mutluluğun her şeye değer olduğunu söyledi.
Sadece bayramlarda değil, devamlı engellilerin yanında olduklarını belirten Başkan Can, “Her bayram öncesi zihinsel engelli vatandaşlarımıza yönelik bir çalışma yapıyoruz. Kırsal kesimdeki engelliler başta olmak üzere kent merkezindeki engellileri topladık. İlk olarak sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra saç ve sakal tıraşı yaptırıldı. Sosyal Marketimizde kişinin ihtiyacına göre giysi ve ayakkabı verdik. Engelli vatandaşlarımızın mutluluğu bize yetti. Bu projemizi geleneksel hale getirdik. Bayramları bayram gibi yaşamak dileğimizle şimdiden tüm hemşehrilerimizin Ramazan Bayramını kutluyorum” dedi.
Zihinsel engelliler belediyeye ait toplu taşıma araçlarıyla mahallerinden alınıp ihtiyaçları giderildikten sonra alındıkları mahallelere geri götürüldü.