Toros Üniversitesi, Özel Yenişehir Hastanesi ile tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik sertifikası için protokol imzaladı.
Özel Yenişehir Hastanesi’nde düzenlenen imza törenine, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Özel Yenişehir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Deniz Örener, Toros Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Köksal Hazır, Başhekim Dr. Engin Gök ve Hastane Müdürü Bedriye Erdoğan katıldı. Törende Rektör Özdemir, Türkiye’de son yıllarda sağlık alanında çok büyük bir büyümenin yaşandığını söyledi. Ancak, Türkiye’de sağlık elamanı sayısının Avrupa ortalamasının çok altında olduğunu belirten Özdemir, "Önümüzdeki 20 yılda bu açığı kapatmak için başta üniversitelere çok önemli görevler düşüyor. Bu bakımdan kalifiye teknik elemanlar yetiştirilmesi konusunda hem üniversitelere hem de sağlık kuruluşlarına çok önemli görevler düşüyor. İstediğiniz kadar büyük hastane binaları yapabilir, son teknoloji cihazlar alabilirsiniz ama sonunda her şey dönüp dolaşıp insana dayanıyor. İlgilendiğiniz konu sağlık olduğu için işlemlerin hatasız bir biçimde yapılabilmesi gerek bu yüzden bu işin ehli olan insanlara ihtiyaç duyuyorsunuz. Özel hastanelerle birlikte çıta çok yükseklere taşındı. Tedavi görmek isteyen kişilere çok nitelikli bir hizmet sunmanız gerekiyor. Hastaneye girişteki güvenlikten, bankodaki memura, ameliyathanedeki doktordan, hemşireye kadar en iyi hizmeti sunmanız gerekiyor. Yani nitelikli sağlık hizmeti için nitelikli elemanlarınızın olması gerekiyor. Bizde buradan yola çıkarak Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlikle ilgili bir kurs açmış durumdayız. Bu sertifika programı ile öğrencilerimize vereceğimiz teorik bilgileri hastanelerdeki uygulamalar sayesinde pekiştireceğiz, böylelikle donanımlı kişileri sektöre kazandırmış olacağız. Bu bağlamda şehrimizin en önemli özel hastanelerinden birisi olan Özel Yenişehir Hastanesi ile protokol imzaladık. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Örener nezdinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Sağlıktaki işletmeler olarak nitelikli eleman ihtiyacının çok fazla olduğunu kaydeden Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Örener ise sağlık sektöründe hastaneye giren hastanın ameliyat sonrası taburcu olacağı ana kadar etkileşim halinde olan her insanın etkisinin çok yüksek olduğunu kaydederek, "Toros Üniversitesi’ndeki değerli hocalarımız zincirin her halkasında eğitim desteği açarak daha kalifiyeli daha teknik elemanları tüm sağlık sektörüne sağlamaya gönül vermişler. Bugün imzaladığımız protokolde bu bağlamda başka bir kurs uygulaması olacak. Anesteziden tutunda birçok teknik branşta Toros Üniversitesi sağlıkta Mersin’deki çıtayı bir üst seviyeye çıkaracağına yürekten inanıyorum. O yüzden de kendilerine bu güzel çalışmaları için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Özdemir ve Örener tarafından protokol imzalandı.
15 saatinin uygulama olacağı ve 62 saat sürecek eğitimler sonunda katılımcılara Toros Üniversitesi onaylı sertifika verilecek. Programı başarı ile tamamlayan kişiler devlet, üniversite ya da araştırma hastanelerinde sözleşmeli olarak, özel hastanelerde ise kadrolu olarak çalışma imkanına sahip olacaklar.