Mersin'in Aydıncık ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, şehirler arası yolcu otobüsü kontrolden çıkarak devrildi. Dilmenler Mardin firmasına ait otobüs, Marmaris'ten Mardin'e gitmek üzere yola çıktıktan kısa bir süre sonra D-400 kara yolunun Yenikaş Mahallesi Sarıyar Tüneli çıkışında bariyere çarparak devrildi. Kazada, 9 kişi hayatını kaybederken, 30 kişi de yaralandı.

Kahramanmaraş'ta Trafik Kazalarında Hız İhlalleri Öne Çıkıyor! Kahramanmaraş'ta Trafik Kazalarında Hız İhlalleri Öne Çıkıyor!

thumbs_b_c_7864127d06b9d7aec048f12871c1dd9f

Olayın hemen ardından bölgeye 112 Acil Sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda kaza sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 9 olduğu, yaralanan 30 kişinin ise ambulanslarla çevre hastanelere sevk edildiği belirlendi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yazılı bir açıklama yaparak kaza hakkında bilgi verdi. Vali Pehlivan, kaza sonucu hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu. Kaza ile ilgili olarak soruşturma başlatıldı.