Harley Davidson Shop ile Tanışın Harley Davidson Shop ile Tanışın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş dahil 28 il için sarı kodlu kar uyarısında bulundu. Beklenen kar kalınlığı 10 ila 20 santimetre arasında değişirken, batı kesimlerde sağanak yağış ve fırtına etkili olacak. Doğu illeri ise yoğun kar yağışı ile mücadele edecek.

Detaylar:

  • Kar Beklenen İller: Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Aksaray, Batman, Şırnak, Ardahan, Osmaniye.

  • Kar Kalınlığı: 10 ila 20 santimetre üzerinde.

  • Hava Sıcaklığı: İç kesimler ve Doğu Karadeniz'de 8 ila 10 derece azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

  • Uyarılar: Ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, çığ ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • Özel Uyarı: Kars, Ardahan, Ağrı, Erzurum, Muş ve Hakkari'de yoğun kar yağışı nedeniyle buzlanma ve don olaylarına karşı önlem alınması gerekmektedir.

Meteoroloji'nin uyarısına göre, özellikle yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olacağı bölgelerde vatandaşların dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması önem taşıyor.