KAYSERİ (AA) - MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, 2015 Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin, "MHP oldukça başarılı bir seçim süreci geçirdi. Kayseri'de milletvekili sayısını 1'den 3'e çıkardı. AK Parti de Kayseri'de önemli bir miktar oy kaybetti. Dolayısıyla Kayseri'de büyük başarı elde ettiğimizi düşünüyoruz" diye konuştu. 

Halaçoğlu, Kayseri Adliyesi'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin önemli bir oy kaybı yaşadığını söyledi.

AK Parti'nin hükumet kuramayacak bir sayıyla seçimi bitirdiğini belirten Halaçoğlu, şunları kaydetti:

"MHP oldukça başarılı bir seçim süreci geçirdi. Kayseri'de milletvekili sayısını 1'den 3'e çıkardı. AK Parti de Kayseri'de önemli bir miktar oy kaybetti. Dolayısıyla Kayseri'de büyük başarı elde ettiğimizi düşünüyoruz. AK Parti devlet imkanları kullanarak seçim kampanyası geçirdi. Cumhurbaşkanı da tarafsızlığını yitirerek AK Parti'nin yanında yer aldı. Buna rağmen yüzde 41 oy almaları, AK Parti'nin bu seçimi en zararlı partisi haline getirdi. Cumhurbaşkanı'nın yüzde 52 oy almasından sonra AK Parti'nin yüzde 41 alması güven kaybının yaşandığının bir göstergesidir." 

Halaçoğlu, bundan sonraki süreçte Cumhurbaşkanlığının da tartışılır duruma geleceğini iddia ederek, "Cumhurbaşkanı yüzde 41 oyla halkın güvenini kazanamadığını gösteriyor. Ülke bu sonuçların ardından ancak koalisyon hükumeti ile yönetilecek bir durumda. Zannediyorum ki önümüzdeki günlerde AK Parti ile HDP belki bir koalisyona gidebilir. CHP ile AK Parti de koalisyona gidebilir. Böyle bir durum söz konusu. Bu da belki önümüze erken seçimi gündeme getirecektir" diye konuştu.