Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, Türkiye’nin ekonomik çöküntü içinde olduğunu belirterek, 2002 yılında Kahramanmaraş’ta 3 adet olan icra dairesi sayısının 6’ya yükseldiğini söyledi.

Kahramanmaraş Adalet Sarayı'ndaki icra dairesi sayısının 6’ya yükseldiğini bildiren Akpınar: “Bu gün itibari ile ülke ekonomisinin durumun sadece ilimiz özelinde bakarsak; çok uzak değil Adliye sarayına gitmenizi ve ilgili kata çıktığınızda 2002 yılında 3 adet olan İcra Dairesinin 6 adet olduğunu göreceksiniz. İcra davaları, iflas davaları, çek ve senet davaları ile ilgili sayıları aldığınızda ve sebeplerine baktığınızda tamamının ekonomik olduğunu görürsünüz.” dedi.

Ülke sınırları içerisinde devletin bütünlüğüne yönelik tehditlere asla taviz verilmememsi gerektiğini kaydeden Akpınar, terör örgütü PKK’nın elebaşısı Abdullah Öcalan ile görüşen devlet yetkililerinin ihanetle suçladı.

Çözüm sürecini ihanet süreci olarak niteleyen Akpınar şunları ifade etti: “MHP ülke sınırları içerisinde bütünlüğümüze yönelik her türlü şiddete asla taviz verilemez tezini savunur ve bunun için mücadele eder. Bebek katili terörist başı Abdullah Öcalan ile görüşmek ihanettir ve bu görüşmelerin sonu ülkeyi felakete sürükler bu nedenle kesinlikle görüşülmemesi gerektiğini ısrarla dile getirdik. Siyasi iktidar ısrarla görüşülmediğini, hatta daha ileri giderek görüşenin şerefsiz olduğunu beyan etmiştir. Bu gün gelinen noktada; Oslo görüşmelerinden 28 Şubat 2015 Dolmabahçe İhanet belgesinin okunması sürecine kadar geçen zaman içerisindeki bütün gelişmeler ile ilgili; dönemin Başbakanı şimdiki Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat ağzından defeatle deklare edilen, çözüm sürecine siyasi iradesini koyduğunu ifade etmiştir. PKK terörist başı Öcalan ile yürütülen müzakere ve görüşmeleri nasıl izah edeceksiniz? AKP hükümeti sözcülerinin özellikle 2013 yılından bu yana zaman zaman basına ve kamuoyuna; terörist başı Abdullah Öcalan ve KCK’nın Kandilden yaptığı açıklamaları ve yapılan görüşmeler ile gelinen son durumları açık açık beyan etmişlerdir. 21 Mart 2013 tarihinde Diyarbakır’da en üst noktada AKP temsilcileri, bebek katili terörist başı ve aveneleri ile megri megri diyerek poz vermişlerdir.”