İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, başta turizm olmak üzere hazırladıkları bazı projelerin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na ulaşmasının engellendiğini ileri sürdü.

MHP’li Belediye Başkanı Çabuk, İhsaniye’nin gelişmesi ve kalkınması için çalışmaların sürdürdüklerini ancak bakana ulaşamadıklarını söyledi. Çabuk, "Biz İhsaniye'yi geliştirmek ve kalkındırmak için projeye hazırlıyoruz. Ama başta Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu olmak üzere yetkililerimize projelerimizi ulaştıramıyoruz. Projelerimizi, bakanımızın etrafındaki insan duvarından atlatıp bakanlarımıza ulaştırabilsek eminim ki projelerimiz onaylanır." dedi.

“8 AYDIR CEVAP YOK”

Bakana ulaşmayan dosyaları hakkında bilgiler veren İhsaniye Belediye Başkanı, "Bizim ilçemizde kullanılmayan bir cezaevi var. Yaklaşık 2 bin 500 metrekare alana kurulu bu cezaevi atıl vaziyette bekliyor. Karşısındaki okuldan gelen öğrenciler bu cezaevini sigara içmek gibi kötü alışkanlıklar için kullanıyor. Biz burasının Hanımlar Bilgi Evi ve Frig Vadisi Kültür Merkezi olarak kullanılması için proje hazırladık. Başbakanlık Ekonomi, Sosyal ve Kültür İşleri Daire Başkanlığından 8 aydır cevap bekliyoruz. Bu cevap olumlu ya da olumsuz olarak gelse, biz de projemizin akıbetini belirleyeceğiz." diye konuştu. Çabuk, hazırladıkları dosyaları bakanının etrafındaki ilgili kişilere de ulaştırdıklarını ancak şu ana kadar bir dönüş yapılmadığını dile getirdi.

“YIKILMAK ÜZERE OLAN BİNA HALKA KAZANDIRILACAK”

2008 yılına kadar cezaevi olarak kullanılan binanın boş durduğunu ve yıkılmaya yüz tuttuğunu ifade eden Çabuk, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait binanın tahsisini istediklerini ve yazışmaları yaptıklarını ifade etti. İhsaniye Belediye Başkanı, 50 milyar liralık bir projeyle 2 bin 500 metrekarelik bina ve bahçesini ilçe halkına kazandırmayı, bayanlara yönelik sosyal aktivitelerin yapılacağı ve turizm tanıtma bürosu olarak kullanmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Başkan Şaban Çabuk, sözlerini şöyle tamamladı: “Benim bakanım var. Yöremizin de sorun ve projelerinden haberi olması gerekiyor. Ancak, bizim kendisinde telefon açıp bilgilendirme şansımız yok. Ancak, etrafındaki ilgili kişi yada milletvekilleri aracılığıyla bunu yapabiliriz. Bunlarında bakana bizim projelerimizi iletmediği, engellediği kanaatindeyiz.”