Afyonkarahisar’da yasa gereği nüfusu 2 binin altında kaldığını için köye dönüşen 48 beldeye hizmet vermek için kurulan bölgesel hizmet noktalarının sağlıklı işlemediği belirtildi.

MHP Çay ilçesi İl Genel Meclisi(İGM) üyesi İsa Çağa, hizmet noktalarına gönderilen ödeneklerin aksadığını, burada kaç personel çalıştığını ne iş yaptıklarını bilmediklerini söyledi. İGM tarafından beldelerin köye dönüşmesinin arından hizmetlerin aksamaması için bölgesel hizmet noktaların oluşturulduğunu ifade eden Çağa, “Hizmet noktaları kurulduktan sonra buralarda ne gibi hizmetler verecek? Buralarda kaç araç bulunacak? Kaç personel bulunacak? Hizmet noktalarının ödenekleri nasıl gelecek? Matbu ödenek mi gelecek? Dışarıdan ödenek mi gelecek? Bu hizmet noktalarının uygulama esaslarının tek tek belirlenmesi lazımdı?” dedi.

Hizmet noktalarının Afyonkarahisar’a kurulmasının üzerinden 1,5 yıl geçtiğini belirten Çağa, bunların ölü noktalar olduğunu savundu. Çağa, “Afyonkarahisar’da kurulan hizmet noktalarının şuan nasıl bir hizmet ettiği belli değil? Kepçesi mi var? Kamyonu mu var? Çöp arabası mı var? Kaç personeli var? Neyi var? Neyi Yok? Belli değil? Adı hizmet noktası ama bana göre buralar ölü nokta. Her şeyden önce hizmet noktası nedir? Ne değildir? Açıklaması yapılmalıdır. Uygulama esaslarının hayata geçirilmesi lazım. Ödeneklerinin düzenli bir şekilde gitmesi lazım.” diye konuştu.

Kendi ilçesi olan Çay’a iki tane hizmet noktası kurulduğunu birisinin merkezde diğerinin de kapanan Karamık beldesinde olduğunu belirten Çağa, Karamık’a kurulan hizmet noktasının şuanda faaliyetinin sıfır olduğunu kaydetti. Çağa, hizmet noktasının ne iş yapacağının sıfırdan ele alınması gerektiğini belirterek şunları söyledi; “Biz hizmet noktalarının kurulması kararı alınırken aldandık. Biz kapanan bir belde belediyesinde bulunan araçların aynısından oralarda yer alacağını düşündük. Ve de o araçlar o çevredeki bütün köylerin hizmetinde olacağını düşündük. Şimdi biz o beldeyi kapattık. Köye dönüştürdük. Ne oldu şimdi? Vatandaşlar zaten hizmet alamıyordu. Hizmet alacağı para iş makinelerine bağlandı. Biz bu beldeyi hem kapattık hem de ellerindeki iş makinelerini aldık.”

Öte yandan geçtiğimiz günlerde kapanan belediyelere ait çok sayıda kepçe, dozer, makam aracı, itfaiye aracı gibi bir çok aracın bir yıldır hizmete verilmeyip çürümeye terk edildiği ortaya çıkmıştı.